Ida Marcussen fikk drømmestart i sjukampen

Ida Marcussen har startet meget sterkt i sjukampen i VM. Hun perset blant annet med 11 hundredeler på hundremeter. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Ida Marcussen løp inn til 13,96 sekunder på 100 meter hekk i sjukampen i VM mandag. Hun perset med 11 hundredeler og fikk en drømmestart på mesterskapet.

Den norske sjukjemperen fra Vågsbygd endte på tredjeplass i sitt heat, et heat som ble vunnet av belgiske Sara Aerts med 13,38 sekunder.

Hun endte som nummer 23 totalt på korthekken.

– Nei, nei, nei, dette var ikke noe helt perfekt løp. Det skal jeg prestere i London-OL neste år, men jeg fikk den starten jeg ville ha, sa Ida Marcussen til NTB.

I sjukampens neste øvelse, som var høyde, ble det ikke samme full klaff for den norske jenta. Hun stoppet på 1,71 meter – tre centimeter under årsbeste og fire centimeter under personlig rekord.

Marcussen innledet med 1,65 meter, måtte bruke to forsøk på 1,68, men kom sterkt tilbake og endte på 1,71 meter. Ved forsøk på tangering av årsbeste på 1,74 hadde hun tre klare riv og endte på niendeplass i gruppe B i øvelsen.

Alle de 14 utøverne som hoppet i A-gruppen, gikk høyere enn 1,74 meter.

Liten nedtur

Marcussen fikk en liten nedtur i kule. Der ble hun stående med 12,81 meter etter å ha innledet konkurransen med 12,15 og 12,09. Hun kastet 36 centimeter svakere enn årsbesteresultatet sitt, og hun var godt over en meter svakere enn personlig rekord.

– Det er lenge siden Ida har vært på det nivået i kule som hun var da hun satte personlig rekord, men det er liten tvil om at hun nok burde ha vært litt lenger i denne øvelsen, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Litt uheldig

– Ida var litt uheldig i høyde, men hun virker veldig pigg og har det gøy på banen. Derfor vil jeg si at dette er en drømmestart på mesterskapet for vår del, selv om det ikke ble personlig rekord i høydekonkurransen, sa trener Lukas Udelhoven til NTB.

– Det var på ingen måte dramatisk at hun ikke skulle klare å sette personlig rekord i høyde etter at hun fikk en kanonstart på korthekken. Dersom hun fortsetter slik i de øvrige fem øvelsene, kan vi få se en liten sensasjon tirsdag kveld, mente treneren.

Han sa også at Ida Marcussen trives i varmen, og det var virkelig godt og varmt i VM-byen Daegu mandag.

– Mener du korthekkløpet var perfekt?

– Nei, for den første halvdelen var litt treg, men på den annen side hadde hun en kanon avslutning. Jeg mener også at toppfarten hennes var bedre enn noen gang, og det ga henne et kick på de siste 50 meterne, mente trener Udelhoven.

Les flere nyheter her