Åpner for sak i Kina mot Pernilles antatte drapsmann

21 år gamle Pernille Thronsen ble 29. august 2010 funnet drept på et ungdomsherberge i Budapest. Foto: Privat / Scanpix Les mer Lukk

Riksadvokaten i Ungarn åpner for muligheten for å stille Zhao Fei, som er siktet for drapet på norske Pernille Thronsen, for retten i hjemlandet, som han rømte til drapsdagen.

21-årige Thronsen ble drept i et herberge i Budapest 29. august i fjor. Ungarske og kinesiske justismyndigheter har i sommer hatt kontakt om rettsprosessen rundt hennes drapssiktede ekskjæreste, skriver VG.

Det er foreløpig ingen endelig avklaring i saken, men den ungarske riksadvokaten, Peter Polt, har i en uttalelse åpner for gjennomføring i Kina. Han anser dette som mer effektivt enn at saken går i Ungarn uten tiltalte til stede.

Les også: Håper myndighetene reagerer

De to landene har ingen utleveringsavtale. I fjor høst fikk Utenriksdepartementet i Norge beskjed om at 27-åringen var arrestert og hadde tilstått. Senere ga kinesiske myndigheter beskjed om at han var løslatt mot meldeplikt.

Peter Polt legger også vekt på at Pernille Thronsens familie ønsker at saken blir overlevert til kinesiske myndigheter. Han anser også et brev av 27. mai som en garanti for at Zhao Fei ikke risikerer dødsstraff.

27-åringen er filmet av et overvåkingskamera på vei inn i herberget sammen med sin norske ekskjæreste, og ut igjen alene 40 minutter senere, dagen før hun ble funnet drept. Han tok deretter flyet hjem til Kina og postet også en avskjedsmelding på Facebook-veggen hennes.

Les flere nyheter