Pågrepet for trusler og ulovlige våpen

En mann med fortid som nynazist ble fredag pågrepet i Oslo for å ha hatt ulovlige våpen og sprengstoff og for trusler. Han skal også ha hatt en politiuniform.

– Vedkommende er en kjenning av politiet. Han er siktet for å ha hatt våpen uten ervervstillatelse, oppbevaring av sprengstoff og trusler, sier politiinspektør Petter Solberg i Nordre Buskerud politidistrikt til VG.

Ifølge VG Nett skal den pågrepne mannen også ha vært i besittelse av en politiuniform.

Det var Solbergs distrikt som satte i gang jakten på mannen tirsdag, etter at de mottok en anmeldelse for trusler. Våpnene og sprengstoffet ble funnet på en adresse hvor den arresterte mannen skal ha oppholdt seg tidligere, men han var ikke der da politiet gjorde beslagene.

VG beskriver mannen som «en kjent nynazist på begynnelsen av 2000-tallet», en karakteristikk forsvareren hans toner ned.

– Han hadde kontakter med det høyreekstreme miljøet på 90-tallet, men ingen kontakter i dag, sier advokat Vidar Lind Iversen. Han sier hans klient erkjenner besittelse av to haglgeværer.

Mannen ble på slutten av 1990-tallet dømt for å ha solgt våpen til personer i det høyreekstreme miljøet, og i 2001 ble det beslaglagt pistoler, sprengstoff og to politiuniformer hjemme hos ham.

(©NTB)

Les flere nyheter her