Drillo håper å avslutte med VM-sluttspill

Drillo fortsetter som sjef for Norge. Her sammen med toppfotballsjef Nuls Johan Semb på Ullevaal torsdag. (Foto: Morten Holm, Scanpix). Les mer Lukk

Egil Olsen fortsetter som landslagssjef for Norge fram til et eventuelt VM-sluttspill i 2014.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb var tydelig fornøyd da han torsdag kunne presentere nyheten om at Drillo fortsetter med A-landslaget.

– Vi håper å fortsette den gode trenden, sa Semb om landslaget som Drillo har revitalisert.

Neste uke starter innspurten i høsten EM-kvalifisering der Norge fortsatt kjemper om plass i neste års sluttspill. Island, Danmark og Kypros venter.

– Det gikk på motivasjon. Det å ha gutsen og overskuddet som kreves for å være i en slik jobb over såpass lang tid. Det var ingen enkel greie for meg å ta avgjørelsen. Jeg hadde mye tid i sommerferien til å tenke, så jeg har tenkt mye. Til slutt konkluderte jeg med at jeg ville gå for dette, sa Drillo.

– Jeg hadde ikke fått noe tilbud (fra forbundet da), så da tilbudet kom var jeg for så vidt klar til å si ja, fortalte Egil Olsen.

Gulrot

Han kan ta Norge til EM- og VM-sluttspill før han gir seg. Drillo sa på torsdagens pressetreff at dette er den siste kontrakten av denne typen han signerer. Nå håper han å avslutte en fin landslagskarriere med å ta Norge til sitt tredje fotball-VM. Egil Olsen tok Norge til verdensmesterskapet både i 1994 og 1998.

– Troen på at vi kan kvalifisere oss til sluttspill nå og naturligvis en gang til med tanke på VM i Brasil. Det eventuelt å avslutte karrieren med VM-sluttspill i Brasil skjønner alle at er en gulrot, sa Drillo om hva som motiverer ham til å fortsette.

Flere kandidater

Semb sier Norges Fotballforbund har vurdert flere kandidater. Samtidig er det ingen hemmelighet at NFF ville fått problemer med å overse Drillo etter måten han har løftet landslaget på i sin annen trenerperiode.

– Egil har levert sterke resultater over to perioder som landslagssjef. Han er erfaren og kjenner den internasjonale landslagsfotballen meget godt, han har en tydelig og klar fotballfilosofi, og han har gode lederegenskaper, sier Nils Johan Semb til fotball.no.

Ønske fra spillerne

De norske spillerne på landslaget har i lang tid ikke lagt skjul på at de ønsket Drillo som fortsatt sejf for Norge. Dét lyttet Nils Johan Semb tydeligvis til.

- Det var et sterkt ønske om reengasjement i spillergruppa, og Drillo var vårt førstevalg, sier Semb torsdag.

Drillo ser nå frem til å lede Norge videre. Han er glad for å ha en spillertropp i ryggen.

– Tilliten fra spillergruppa har vært viktig. Du kan ikke fortsette om flertallet er imot deg, men jeg er veldig positiv over den sammensveisede gjengen jeg har, sier Egil Olsen til NTB.

Les flere nyheter her