Kraftig skyting ved journalisthotell i Tripoli

Journalister, holdt tilbake av Gaddafi-lojale vakter, forsøker å fordrive tiden så godt som mulig. De holder seg unna vinduer i frykt for kuler. Ved siden av sees kulehull i vinduet på Rixos-hotell i Tripoli. Foto: REUTERS/Paul Hackett/SCANPIX Les mer Lukk

Det ble onsdag hørt kraftig skyting i området ved hotellet Rixos i Libyas hovedstad Tripoli.

Det forteller en journalist i nyhetsbyrået Reuters.

En rekke utenlandske journalister er bosatt på hotellet, og Muammar Gaddafis styrker har forhindret dem fra å forlate hotellet.

– Det er ikke moro å sitte fast i en av Gaddafis siste skanser, tvitrer CNNs reporter Matthew Chance.

– Det er ganske ironisk; mens libyske opprørere feirer frihet og seier, sitter journalister fanget, skriver BBC-reporter Matthew Price.

Journalistene har lite mat og ustabil internett-tilgang.

Fast i tre døgn

De utenlandske journalistene har dekket konflikten i Libya fra Muammar Gaddafis side, og nå sitter de altså innesperret på hotell Rixos. Gaddafi-lojale vakter patruljerer korridorene og slipper dem ikke ut.

Uten strøm, vann eller hjelp fra ansatte har de rundt 35 journalistene holdt til i annen etasje av Hotel Rixos i tre dager uten å få lov til å gå ut.

Med hjelmer på hodet og skuddsikre vester har de bare kunnet følge med på lyden av skyting utenfor.

– Det er helt opplagt at vi ikke får forlate hotellet frivillig, sier Price.

Han forteller at en vakt dyttet en kameramann fra ITN med AK47-geværet sitt.

Journalistene tror det er snikskyttere på taket.

– Men for dem som bekymrer seg: Selv om dette ikke er noen komfortabel situasjon, er reporterne fra BBC, CNN, Reuters, AP, Fox sky, China TV med flere ved godt mot, forteller Price.

– Jeg tok en Mars til frokost, tvitrer Chance.

Vil ikke gi opp

Mens jublende opprørere feiret erobringen av Muammar Gaddafis hovedkvarter i Tripoli ved å skyte i været, har vaktene som passer på journalistene nektet å innse at byen er falt.

For å beskytte seg mot kuler og granater har journalistene hengt lakener med ordene «TV, presse, ikke skyt» utenpå fasaden av hotellet.

Fra tid til annen kommer vaktene innom for å forsyne seg av de stadig mindre lagrene av mat journalistene har tilgang til, eller for å sjekke at de fortsatt er der.

Les flere nyheter her