Gaddafi lover å kjempe til døden

Your browser doesn't support HTML5 video.

Stormer Gaddafis hovedkvarter
Etter å ha vært som sunket i jorda i flere dager har Muammar Gaddafi gitt lyd fra seg. I en sending på en lokal radiostasjon lover han å kjempe til døden eller seire over NATO.

Gaddafi sier han har trukket seg tilbake fra sitt hovedkvarter Bab al-Azizya, og at det var tale om en taktisk tilbaketrekning etter at komplekset var jevnet med jorda av 64 NATO-angrep.

Radiosendingen ble videresendt av TV-kanalen Al-Orouba i samarbeid med Al Rai-TV natt til onsdag.

Den libyske lederen hevdet også at han hadde vært på befaring i hovedstaden.

– Jeg har vært litt ute i Tripoli, diskré, uten å bli sett av folk, og jeg opplevde ikke at Tripoli var i fare, sa han.

Ifølge Gaddafi må alle libyere i hovedstaden nå ta opp kampen mot opprørerne.

– Unge menn, stammefolk og kvinner, alle må bidra til å saumfare Tripoli for forrædere.

I den samme sendingen truer talsmannen til Gaddafi, Moussa Ibrahim, i en telefonsamtale med å gjøre Libya til vulkaner, lava og ild under føttene på de invaderende fiendene.

Han gjør det klart at Gaddafi kan motstå opprørerne i måneder eller år, og at opprørernes ledere ikke ville få fred om de flyttet til Tripoli fra Benghazi.

Se også: Her tar de seg inn i Gaddafis hovedkvarter

Han hevdet at regjeringen fortsatt kontrollerer 80 prosent av Tripoli, og at 6.500 frivillige de siste seks timene hadde tatt seg til Tripoli og deretter spredt seg utover i byen for å kjempe for Gaddafi.

Han hevdet også at Gaddafis styrker hadde tatt til fange fire høytstående personer fra Qatar og en fra De forente arabiske emirater.

Etter at opprørerne inntok Bab al-Aziziyah, har det vært et mysterium hvor Gaddafi var blitt av. Verken han, sønnen Saif eller andre av hans nærmeste rådgivere ble funnet i komplekset.

Les flere nyheter her