Kraftig jordskjelv i USA

Kongressbygningen på Capitol Hill ble evakuert etter at et kraftig jordskjelv rammet USA torsdag. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Både Pentagon og Capitol Hill er evakuert som følge av et kraftig jordskjelv.

Skjelvet hadde en styrke på 5,9 og hadde sitt episenter mellom Charlottesville og Richmond i delstaten Virginia. Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret US Geological Services var skjelvet svært grunt, om lag 900 meter.

Det er ikke kommet noen meldinger om personskader, men ifølge brann- og redningsvesenet er det oppdaget skader på flere bygninger. Blant annet er tre av spirene på katedralen i Washington, den høyeste bygningen i byen, brukket.

Det var tilløp til panikk flere steder da folk løp ut på gatene. Mange fryktet at det dreide seg om bombeangrep.

Washington evakuert

Rystelsene var kraftige og kjentes godt både i den amerikanske hovedstaden Washington DC, der nesten alle bygninger i sentrum, blant annet Pentagon og kongressbygningen, ble evakuert, og i New York, der mange skyskrapere på Manhattan svaiet.

Alle offentlige bygninger på nedre Manhattan ble evakuert, også rettsbygningen der Dominique Strauss-Kahn få timer tidligere hadde fått voldtektssaken mot seg henlagt.

Brannvesenet og politiet beordret bygningen evakuert idet statsadvokat Cyrus Vance hadde startet en pressekonferanse for å orientere om DSK-saken.

Flyplasser stengt

Kontrolltårnet på flyplassene JFK og Newark utenfor New York ble også evakuert, og all flytrafikk til og fra flyplassene ble innstilt fordi myndighetene måtte inspisere rullebaner og kontrolltårn. Flyplassene ble imidlertid åpnet for ordinær trafikk etter litt over en time.

Men flere andre flyplasser i blant annet Washington og Philadelphia var stengt i flere timer.

Store deler av den amerikanske østkysten merket skjelvet, og også i Toronto i Canada kjente folk at bakken ristet.

(©NTB)

Les flere nyheter her