– Opprørsstyrker har inntatt Gaddafis hovedkvarter

Røyken stiger opp fra Bab al-Azizya, der mange antar at Muammar Gaddafi oppholder seg. Foto: REUTERS / Louafi Larbi / SCANPIX Les mer Lukk

Libyske opprørsstyrker sier de har tatt seg inn i huset til Muammar Gaddafi. Soldatene skal ha møtt liten motstand.

Huset ligger inne på det store, inngjerdede området som utgjør Gaddafis hovedkvarter Bab al-Azizya i Tripoli.

Det er den libyske opprørsbevegelsen selv som melder dette på sine nettsider, men opplysningen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

TV-stasjonen Al Arabiya melder imidertid også at man i ettermiddag lyktes å sprenge seg gjennom den første inngangsporten i hovedkvarteret til Libyas leder i Tripoli.

Les også: Kamper ved Gaddafis kompleks

Opprørsstyrkene strømmet så inn på det strengt bevoktede området mens de jublet og skjøt i luften for å feire.

En Reuters-reporter på stedet sier at Gaddafi-lojale styrker først forsøkte å forsvare det strengt bevoktede hovedkvarteret, men at det virket som om de ga opp motstanden raskt.

Les også: Vil hjelpe Libya videre

Det er ikke kjent om Gaddafi befinner seg inne i hovedkvarteret, men ryktene går om at han har forskanset seg i en underjordisk bunker der.

Samtidig opplyser den russiske sjakkmesteren Kirsan Iljumizjinov, som besøkte den sjakkinteresserte Gaddafi i juni, at han hadde snakket med den libyske lederen på telefon tirsdag. Ifølge Iljumizjinov sa Gaddafi da at han var i Tripoli, og at han ikke hadde planer om å forlate byen.

Kontroll innen fredag

Libyas utsending til FN tror Libya vil være «helt frigjort» i løpet av fredag.

Ibrahim Dabbashi, som støtter opprørsbevegelsen og det libyske overgangsrådet, sa tirsdag at Gaddafis regime ville ha falt sammen helt innen 72 timer.

Han la til at opprørerne tirsdag kveld hadde full kontroll over Gaddafis festningslignende hovedkvarter Bab al-Azizya.

Se også: Gaddafis støttespillere: - Vi har kontrollen

(©NTB)

Les flere nyheter her