Tyrkias hær: –100 kurdiske opprørere drept i Irak

Opprørspoliti forsøker å spre prokurdiske demonstranter søndag i Istanbul, under en protest mot de tyrkiske flyangrepene mot kurdiske geriljastyrker i Nord-Irak. Den tyrkiske regjeringen reagerer med en hardere linje mot geriljaen etter at rundt 40 tyrkere er drept i sammenstøt med geriljaen den siste måneden. Foto: REUTERS / Murad Sezer / SCANPIX Les mer Lukk

Mellom 90 og 100 kurdiske opprørere skal ha blitt drept i tyrkiske militæroperasjoner i Nord-Irak, ifølge den tyrkiske hæren selv.

Opprørerne skal ha blitt drept i flere luftangrep utført av det tyrkiske militæret, sier hæren i en uttalelse tirsdag. Tyrkiske styrker har de siste seks dagene angrepet 132 mål fra luften, ifølge uttalelsen, som også hevder at mer enn 80 medlemmer av den kurdiske PKK-geriljaen skal være såret.

Tyrkia har de siste dagene trappet opp angrepene mot den kurdiske PKK-geriljaens baser i nabolandet Irak. Kampfly og tungt artilleri er satt inn i offensiven, som Tyrkia sier vil fortsette.

Angrepene kommer etter at geriljasoldater fra PKK har satt i verk nye aksjoner mot tyrkiske militære og sikkerhetsfolk. Rundt 40 tyrkere er drept i sammenstøt den siste måneden, og regjeringen i Ankara reagerer med en hardere linje mot geriljaen.

Mer enn 40.000 mennesker har mistet livet, siden geriljaen i 1984 grep til våpen for kurdisk selvstyre i det østlige Tyrkia og nordvestlige Irak. Tyrkiske myndigheter mener PKK i dag har rundt 2.000 mann under våpen i grenseområdene mot Irak.

Les flere nyheter her