Carew tilbake i landslagstroppen

John Carew er tilbake i den norske landslagstroppen til kampene mot Island og Danmark. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

John Carew er tilbake i landslagstroppen foran de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Island og Danmark, i en tropp Egil «Drillo» Olsen selv betegner som «kjedelig».

– Det er en velkjent og noen vil sikkert si kjedelig, trøtt tropp, med stort sett de samme navnene dere har hørt i hele år, sa landslagssjefen etter å ha lest opp de 20 navnene i troppen.

Carew brukte lang tid på å finne seg en ny klubb og kom ikke med i troppen som slo Tsjekkia 3-0 tidligere i måneden. Søndag debuterte spissen for West Ham, og Drillo fant plass til ham.

– Vi har tatt ham med på grunn av det han har prestert tidligere og spisskompetansen hans. Vi har hatt en tett dialog med John, og han vil forhåpentligvis spille flere kamper før vi samles, sa Drillo.

Han tok ut tre keepere, og Jon Knudsen er dermed tilbake i troppen sammen med Rune A. Jarstein og Espen Bugge Pettersen.

Bjørn Helge Riise, som er på vei tilbake etter skade, er ikke blant de uttatte.

– Han har trent alternativt helt til nå, og først denne uken begynner han å trene for fullt. Han trenger litt mer tid, men om han er kjappere på beina enn forventet så er det ikke umulig at vi henter ham inn i troppen, sa Drillo.

Det kan godt hende at han uansett velger å supplere de 17 utespillerne.

– Hvis det skjer ting som gjør at vi har lyst til å ha med en utespiller til, så gjør vi det, sa han.

Norge møter Island på Ullevaal fredag 2. september og Danmark i Parken i København tirsdag 6. september.

Dette er troppen til kampene mot Island og Danmark:

Målvakter:
Rune Almenning Jarstein (Viking), Jon Knudsen (Stabæk), Espen Bugge Pettersen (Molde).

Utespillere:
Mohammed Abdellaoue (Hannover), Simen Brenne (Odd Grenland), Daniel Braaten (Toulouse), John Carew (West Ham), Vadim Demidov (Real Sociedad), Christian Grindheim (FC København), Brede Hangeland (Fulham), Henning Hauger (Hannover), Erik Huseklepp (Portsmouth), Tom Høgli (Brugge), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø), Jonathan Parr (Crystal Palace), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), John Arne Riise (Fulham), Espen Ruud (OB), Alexander Tettey (Rennes), Kjetil Wæhler (AaB).

Les flere nyheter her