Ny seier for Tutta

Suzann Pettersen gikk til topps i LPGA-turneringen i Oregon søndag. (Foto: Steve Dykes, Reuters/Scanpix) Les mer Lukk

Suzann Pettersen avgjorde i omspill og tok karrierens åttende LPGA-seier da hun vant i Oregon søndag.

«Tutta» falt ut av tetsjiktet etter 2. runde lørdag, men en strålende sisterunde sendte henne tilbake i seierskampen på LPGA-turneringen i North Plains i delstaten Oregon.

Den norske golfproffen gikk sju slag under par på søndagens runde og sikret seg dermed omspill mot sørkoreanske Choi Na-yeon. På første ekstrahull avgjorde Pettersen turneringen.

– Det var en rå sisterunde i dag. Hun hentet opp ni slag for å klare omspill og deretter vant hun på første omspillshull. Jeg er utrolig stolt og imponert over Tuttas spill i dag, sa sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund til NTB.

– Fabelaktig

Scheie var på plass i USA for å følge den norske golfstjernen.

– Det er ufattelig moro med en ny, norsk seier. Fabelaktig, jublet sportssjefen.

Han fortalte at Suzann Pettersen var strålende fornøyd med en ny triumf.

– Tutta var svært tilfreds med seieren. Hun sa også at hun jakter Tseng Ya-ni på førsteplassen på verdensrankingen, og da må man vinne turneringer, sa Scheie.

1 million dollar

Med seieren nådde Pettersen også 1 million dollar i innspilte premiepenger på LPGA-touren i 2011. Hun fikk 225.000 dollar (1,23 millioner kroner) for søndagens seier og er oppe i 1,1 millioner i år. I løpet av karrieren har hun spilt inn 7,74 millioner dollar, ifølge LPGA.

Det var Tuttas annen turneringsseier på rad og hennes tredje i år. Tidligere i august vant hun Irish Open på europatouren. Hun gikk også til topps i LPGA-turneringen i New Jersey i slutten av mai. Da avsluttet hun en 20 måneder lang seierstørke.

Totalt har hun vunnet åtte turneringer på LPGA-touren, inkludert en majorseier i 2007.

Les flere nyheter her