Nær 50 drept i selvmordsangrep i Pakistan

Folk samler seg rundt stedet for bombeeksplosjonen fredag. Foto. Badar Munir/EPA via Scanpix. Les mer Lukk

Et terrorangrep mot en moské nordvest i Pakistan har tatt livet av minst 49 mennesker.

FN-sjef Ban Ki-moon sier han er forferdet over angrepet, som trolig ble utført av en tenåring.

106 mennesker ble såret i eksplosjonen som ble utløst av en selvmordsbomber som befant seg midt inne i folkemengden. Bomben gikk av mens folk var i ferd med å be fredag ettermiddag.

Les også: Væpnede menn tente på 16 NATO-tankbiler

Flere hundre mennesker var samlet til fredagsbønn i moskeen i byen Jamrud i Khyber-distriktet, ifølge tjenestemannen Sayed Ahmed Jan.

– Det var et selvmordsangrep. Bombemannen hadde åtte til ti kilo sprengstoff på seg. Han kom til stedet til fots og utløste sprengladningen inne i hovedrommet i moskeen, sa nestsjefen for administrasjonen i Khyber, Khalid Mumtaz Kundi.

FN-sjef Ban Ki-moon uttrykte fredag også sorg over at en tenåring trolig har blitt overtalt av andre til å utføre angrepet, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Taliban?

Angrepet var det blodigste som har rammet Pakistan på tre måneder. Skylden for volden som herjer i landet, legges på terrornettverket al-Qaida og på den islamistiske militsen Taliban, som også er svært aktiv i nabolandet Afghanistan.

Moskeen ligger i et område der stammemyndighetene har vendt seg mot Taliban, og angrepet kan ha hatt sammenheng med dette. Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for ugjerningen.

Drone

Tidligere fredag ble minst fire militante islamister drept da et ubemannet amerikansk fly, en såkalt drone, avfyrte to raketter mot en hus i det nordvestlige Pakistan.

USA betegner dette området som et viktig støttepunkt for terrornettverket al-Qaida.

Rakettene slo ned i Shin Warsak-området i distriktet Sør-Waziristan, opplyste talsmenn for de lokale myndighetene til nyhetsbyrået AFP.

Etter angrepet ble det funnet fire døde og to skadde, sa talsmennene.

Les flere nyheter