Skyter for å spre demonstranter i Syria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Opprør i Syria
Regjeringsstyrkene i Syria har avfyrt skudd for å spre demonstranter flere steder i landet. Fire mennesker skal være drept i skyting i byen Inkhil sør i landet.

Det ble fredag også meldt om skyting i byen Deir al-Zor øst i Syria og i Hauran-regionen sør i landet fredag, sa opposisjonelle aktivister ifølge nyhetsbyrået Reuters. Flere andre steder i landet kom det samme dag til demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad og hans regime.

Les også: - Henrettet 26 på stadion

Torsdag kveld skal to demonstranter ha blitt drept i skyting på ulike steder i Syria. I Hama nord for hovedstaden Damaskus skal sikkerhetsstyrkene ha skutt med maskingeværer for å spre folk som hadde samlet seg til demonstrasjon.

Se video fra Syria her

Mer enn 40 såkalte revolusjonære blokker i Syria har slått seg sammen for å styrke kampen mot Assad-regimet, het det i en kunngjøring som ble sendt til nyhetsbyrået AFP fredag.

Les også: Obama: - Assad må gå

Sammenslutningen får navnet Generalkommisjonen for den syriske revolusjon.

Til sammen blir 44 organisasjoner med i den nye samarbeidsorganisasjonen. Den har som langsiktig mål «å bygge opp en sivil, demokratisk stat med institusjoner som sikrer frihet, likhet, verdighet og respekt for menneskerettighetene», blir det sagt.

Les også: Flykter fra flyktningeleir