Terrorsiktede kjøpte kjemikalier og utstyr på eBay

Terrorsiktede kjøpte kjemikalier og utstyr på eBay Les mer Lukk

Anders Behring Breivik skal ha kjøpt svovelpulver og utstyr på auksjonsnettstedet eBay fra selgere i Storbritannia, Kina og Hongkong, bare måneder før terrorangrepene.

Ifølge den britiske avisen Sunday Telegraph kjøpte Breivik 500 gram svovelpulver til bruk i eksplosiver, en beskyttelsesdrakt og en skrustikke til en drill av britiske forhandlere under brukernavnet andrewbrei på eBay.

Drillen skulle Breivik bruke til å forgifte kuler, skriver han i manifestet sitt.

I tillegg skal Breivik ha kjøpt et riflegrep fra en selger i Hongkong, et kikkertsikte fra en kineser, og en bajonett fra en selger i USA.

De britiske forhandlerne avisa har snakket med, er rystet over at produktene deres kan ha blitt brukt i terrorangrepene 22. juli der 77 personer ble drept.

En talsmann for britisk politi vil ikke kommentere saken, men opplyser at de har kontakt med norske myndigheter. Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken spesifikt.

– Men det er selvsagt en viktig del av etterforskningen å finne ut hvordan den siktede har klart å produsere eksplosiver og skaffe våpen. Dette har han forklart seg noe om i avhør, og vi gjør nå undersøkelser for å etterprøve dette og få svar på ubesvarte spørsmål, sier politiadvokat Sturla Henriksen Bø i Oslo politidistrikt til NTB.

Les flere nyheter her