Treg trafikk forsinket terrorplanene

Treg trafikk inn og ut av Oslo kan ha reddet liv terrordagen 22. juli. Bildet er fra blomstermarkeringen på Rådhusplassen mandag. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Treg Oslo-trafikk kan ha reddet liv i Regjeringskvartalet og på Utøya. I avhør har den terrorsiktede forklart at lang bilkø inn og ut av Oslo forsinket ham.

– Han har sagt at han fikk problemer med tiden fordi han var alene. Han har nevnt håndtering av kjøretøy og Oslo-trafikken, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Aftenposten.

En bilulykke ved Bygdøylokket klokken 14.19 forårsaket saktegående kø på E18 mot Sandvika. Den samme bilulykken kan også ha skapt noe kø på vei inn mot Oslo.

Dermed har Breivik trolig blitt forsinket av kø både på vei inn til Oslo hvor han plasserte bomben i Regjeringskvartalet, og på vei ut da han kjørte mot Utøya etter at bomben gikk av utenfor Høyblokken.

Forsinkelsene kan ha reddet liv. Breivik har i avhør sagt at han egentlig hadde planlagt å slå til mot Regjeringskvartalet tidligere på dagen da det var flere på jobb.

Dessuten skal han ha ønsket å ta livet av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland som var på øya fram til klokken 15. Brundtland holdt et innlegg på Utøya klokken 11.10 fredag 22. juli.

Les flere nyheter her