Semb: - Vi skal være veldig fornøyde

Norges får et gjensyn med Kypros og Island i den kommende VM-kvalifiseringen i fotball, men de tøffeste motstanderne blir Slovenia og Sveits (foto: Scanpix). Les mer Lukk

Disse landene møter Norge kvalifiseringen for fotball-VM i 2014.

Norge fikk Slovenia fra nivå 2 og Sveits fra nivå 3 da gruppene til kvalifiseringen til fotball-VM i Brasil i 2014 ble trukket i Rio de Janeiro lørdag kveld.

I tillegg kom Albania fra nivå fire, samt Island og Kypros som landslaget spiller mot i den pågående EM-kvalifiseringen.

– Det kunne definitivt vært verre enn dette. Vi slapp de beste lagene fra nivå to, mens vi var uheldig med å få Kypros og Island fra nivå fem og seks, sa landslagssjef Egil Olsen til fotball.no.

Gode sjanser

Han mener likevel at Norges har gode sjanser til å gå videre.

– Vi bør absolutt komme blant de to beste lagene her, sa og beskrev motstanderne slik:

– Vi ønsket oss Slovenia fra nivå to og det fikk vi. De kjenner vi godt fra før. Sveits fra nivå tre har vi hatt gode resultater mot tidligere. Albania kjenner jeg ikke så godt, men de var i vår pulje under Nils Johan (Semb) for noen år siden. Kypros og Island var vi uheldige med fra de to nederste nivåene, men det trenger ikke å være så dumt. Det er lag som kan ta poeng fra alle og gjør det vanskeligere for våre tøffeste motstandere. Å møte for eksempel San Marino er enkelt, men det er enkelt for de andre lagene også, påpekte Drillo.

– Da nivå en skulle trekkes, så håpet jeg på gruppe G. I forhold til oppsettene av drømmegruppe og marerittgruppe, så var dette et sted midt imellom. Men sånn alt i alt, så er jeg fornøyd. Det er mer positivt enn negativ, sa landslagssjefen.

Godt fornøyd

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som var ekspertkommentator hos TV 2 under trekningen, mente Norge kan si seg meget fornøyd med sin kvalikgruppe.

– Det er en meget god trekning for Norge. Vi har møtt alle disse lagene i kvalik de siste 20 årene, og vi har gode resultater mot alle lagene fra før, sa Semb.

– Sveits var et av de tøffeste lagene fra nivå 3, men vi har gjort det bra mot dem tidligere, sa sportssjefen.

Norge kunne fått en mye verre trekning og var heldig som unngikk gruppe B hvor Danmark, Tsjekkia, Bulgaria, Armenia og Malta fikk Italia fra seedingsnivå 1. I gruppe C skal Sverige ut mot Tyskland, Irland, Østerrike, Færøyene og Kasakhstan.

På papiret så den letteste gruppen til å bli gruppe G med Hellas, Slovakia, Bosnia-Hercegovina, Litauen, Latvia og Liechtenstein.Regjerende verdensmester Spania havnet i gruppen med fem lag hvor Frankrike er. Gruppen består ellers av Georgia, Hviterussland og Finland.

Slik ser trekningen ut:

  • Gruppe A: Kroatia, Serbia, Belgia, Skottland, Makedonia, Wales.
  • Gruppe B: Italia, Danmark, Tsjekkia, Bulgaria, Armenia, Malta.
  • Gruppe C: Tyskland, Sverige, Irland, Østerrike, Færøyene, Kasakhstan.
  • Gruppe D: Nederland, Tyrkia, Ungarn, Romania, Estland, Andorra.
  • Gruppe E: Norge, Slovenia, Sveits, Albania, Kypros, Island.
  • Gruppe F: Portugal, Russland, Israel, Nord-Irland, Aserbajdsjan, Luxembourg.
  • Gruppe G: Hellas, Slovakia, Bosnia-Hercegovina, Litauen, Latvia, Liechtenstein.
  • Gruppe H: England, Montenegro, Ukraina, Polen, Moldova, San Marino.
  • Gruppe I: Spania, Frankrike, Georgia, Hviterussland, Finland.

Gruppevinnerne går direkte til VM-sluttspillet. De åtte beste gruppetoerne til omspill om de fire siste plassene fra Europa.

Les flere nyheter