Debatt om ekstremisme etter terrorangrep i Norge

Medier i Midtøsten er opptatt av hvor raskt enkelte anklaget muslimer for å ha stått bak terrorangrepet i Norge. Foto: Morten Holm / Scanpix. Les mer Lukk

Også i medier i Midtøsten har debatten den siste tiden dreid seg om hvor raskt enkelte anklaget muslimer for å ha stått bak terrorangrepet i Norge.

Terrorisme som oppstår innenfor et lands egne grenser, er langt vanligere enn terror på tvers av landegrenser, skriver politisk kommentator Yousef Munayyer på den arabiske TV-kanalen Al Jazeeras nettsider.

En kommentar på det israelske nettstedet Ynetnews vektlegger på sin side trusselen fra islamistiske ekstremister.

Ifølge frilansjournalistene Daniel Nisman og Avi Yesawich vitner medienes raske slutninger om en mulig islamistisk gjerningsmann om at store deler av verden ser på terror fra islamistiske miljøer som den største kilden til vold.

I libanesiske Daily Star er det blitt diskutert hva som kan vært Breiviks motivasjon.

– Massakrer utført av enkelte ekstremister og gale mennesker rettet mot sivile skyldes at noen verdier og familiebånd er blitt svekket, sier Libanons president Michel Suleiman.

I samme artikkel uttaler den islamistiske Hizbollah-bevegelsen i Libanon at verdenssamfunnet reagerer ulikt avhengig av hvem som har stått bak terrorhandlingene.

– Hvis det er muslimer, blir kulturen og samfunnet de tilhører fordømt, skrev Hizbollah i en pressemelding gjengitt av Daily Star.

I andre tilfeller letes det etter rettferdiggjøring og unnskyldninger, står det videre.

Les flere nyheter her