Østerriksk politiker ekskludert etter terroruttalelser

Heinz-Christian Strache, leder av Frihetspartiet i Østerrike, utestenger et av sine medlemmer på grunn av uttalelser om terrorsaken i Norge. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Det østerrikske Frihetspartiet har utestengt en av sine parlamentarikere fra partiet på grunn av uttalelser han har kommet med etter terrorangrepene i Norge.

– Werner Köningshofer er med øyeblikkelig virkning blitt ekskludert fra partiet og den parlamentariske gruppen, heter det i en uttalelse fra Heinz-Christian Strache, leder av Frihetspartiet.

Utkastelsen skjer etter at Köningshofer dro paralleller mellom massakren i Norge og angrep utført av islamistiske ekstremister i Europa.

Les også: Provoserer med støtte til Breiviks ideer

Köningshofer hadde på sin Facebook-side uttrykt misnøye over en lederartikkel, som rettet oppmerksomheten mot trusselen fra høyreekstreme miljøer.

Samtidig anklaget Köningshofer avisen for «ikke å ha noe å si om den islamistiske trusselen, selv om den allerede har slått til over tusen ganger i Europa».

Frihetspartiet, som ble velkjent under ledelse av nå avdøde Jörg Haider, forsøker å endre profil og distansere seg fra tidligere forbindelser til nynazistiske grupperinger, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Les flere nyheter