Morrissey bagatelliserte terroren i Norge

Morrissey er kjent for å erte på seg de fleste. Nå sammenligner han massakren i Norge med kjøttindustrien. (Foto: AP) Les mer Lukk

Vegetarianeren Morrissey har fått fansen til å rase. Under en konsert i Polen søndag kveld fastslo han at massakren i Norge «var ingenting» i forhold til antallet dyr som daglig drepes og spises.

– Vi lever alle i en morderisk verden, slik begivenhetene i Norge har vist. Men det er ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonalds og Kentucky Fried Chicken hver dag, sa Morrissey fra scenen – før han fremførte «Meat is Murder».

I løpet av konserten gjorde han også sin ferske låt «Scandinavia», med tekster som «I despise each syllable in Scandinavia. Let the people burn, let their children cry and die in blind asylum».

Ifølge avisen Daily Mirror raste fansen mot bemerkningen på ulike webforum. En talsperson for Morrissey sier: – Morrissey har bestemt seg for ikke å gi videre kommentarer da han mener uttalelsen taler for seg selv.

Den tidligere The Smiths-stjernen er kjent for å kreve fullt kjøttforbud på området når han skal opptre på en festival. I 2007 vakte Morrissey også raseri da han overfor NME hevdet han ikke orket å bo i Storbritannia på grunn av «immigrasjonseksplosjonen». I fjor hevdet han overfor avisen Guardian at han følte kineserne «var en laverestående art» på grunn av måten de behandlet dyr på. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter