Politiet var nær ved å skyte Breivik

Beredskapstroppen var nær ved å skyte Breivik da en av polititjenestemennene i siste sekund så at vesten hans med stor sannsynlighet ikke var fylt med sprengstoff. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Beredskapstroppen trodde terrorsiktede Anders Behring Breiviks vest kunne være fylt med sprengstoff.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) begynte å stille krav til politiet før han ble fraktet bort fra Utøya.

Etter pågripelsen av 32-åringen ble Breivik holdt i forvaring i flere timer på Utøya, mens politiet forsøkte å få oversikt over situasjonen på øya.

Etter pågripelsen skal Breivik en stund ha blitt holdt under kontroll i området der han ble pågrepet. Senere ble han fraktet til hovedbygningen på øya, der han var under oppsyn av to sivilkledde politimenn fra Oslo.

Hengte gjenstander i trærne

Breivik hadde hengt opp flere gjenstander i trærne som politiet lurte på var sprengstoff. Etter det NRK kjenner til forsøkte 32-åringen allerede her å forhandle med politiet.

Politiet har så langt vært sparsomme med detaljer rundt pågripelsen på Utøya. Torsdag fortalte innsatsleder i Nordre Buskerud, Håvard Gåsbakk om minuttene etter at politiet kom til øya. Kilder i politiet opplyser til NRK at beredskapstroppen kun var et sekund fra å skyte Anders Behring Breivik.

Mistenkte sprengstoff

NRK blir fortalt at politiet mistenkte at 32-åringen hadde sprengstoff på kroppen. Selve pågripelsen skal ha skjedd i et ulendt skogsområde.

Breivik kom gående mot politiet med armene ut mot siden for å vise at han var ubevæpnet. Selv om han fikk ettertrykkelig beskjed om å stanse, gikk han videre.

Beredskapstroppen var nær ved å skyte ham da en av polititjenestemennene i siste sekund så at Breiviks vest med stor sannsynlighet ikke var fylt med sprengstoff.

Les flere nyheter