Breivik stålsatte seg mot hat og utstøtelse

Terror-siktede Anders Behring Breivik fotografert i en politibil på vei fra retten til politihuset mandag 25.7. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / SCANPIX. Les mer Lukk

Anders Behring Brevik (32) har forberedt seg på at hans videre liv kommer til å bli et langvarig mareritt.

«Når jeg våkner opp på sykehuset etter å ha overlevd skuddskadene jeg er påført, innser jeg at jeg kommer til å våkne opp i en verden av dritt (world of shit), et våkent mareritt (a living nightmare)», skriver den terrorsiktede Anders Behring Breivik i manuskriptet han sendte ut rett før han angrep Regjeringskvartalet og Utøya.

«Jeg vil bli stemplet som det største nazimonsteret siden andre verdenskrig», skriver han.

Les også: La ut detaljerte beskrivelser like før terroren startet

I et kapittel hvor han drøfter sin «postoperative situasjon» i tilfelle han skulle overleve, stålsetter Breivik seg mot et enormt hat og utstøtelse fra venner og familie – i tillegg til demonisering og karakterdrap begått av «en samlet global, multikulturalistisk presse».

Dekkhistorier

«De vil muligens gjøre alt de kan for å forvrenge sannheten om meg, tempelridderne og våre egentlige mål, og forsøke å få til og med andre revolusjonære konservative til å forakte meg. De kommer til å sette merkelappene rasist, fascist og nazimonster på meg, slik de vanligvis gjør med opposisjonelle», skriver Breivik i det drøyt 1.500 sider lange bokmanuskriptet.

Breivik serverte sine beste venner og familie dekkhistorier for hvorfor han de siste månedene før terrorangrepene ikke kunne ta imot besøk på gården sin og hvorfor han ikke lenger deltok i sosiale sammenhenger, spesielt med fire navngitte og angivelig nære kamerater i 30-årsalderen.

Les også: Terrorsiktet erkjenner massedrap og bilbombe

Frykter sammenbrudd

Før han så å si isolerte seg på gården for å lage bomben, tok han blant annet med seg sin mor på restaurant, delte kostbare flasker rødvin han hadde spart til en spesiell anledning med familie og omgangskrets og festet med sine venner en siste gang.

«Jeg visste det ville bli de siste mulighetene på svært lang tid jeg ville være i deres selskap», skriver Breivik. Nå er han forberedt på at de samme vennene og familiemedlemmene vil «forakte meg og kalle meg et monster».

«Jeg har en ekstremt sterk psyke, sterkere enn noen andre jeg noen gang har kjent, men jeg lurer på om det kanskje er biologisk umulig å overleve den mentale og muligens fysiske torturen jeg vil bli utsatt for uten på bryte fullstendig sammen psykologisk», skriver Breivik.

Les også: Forsvarer: - Breivik er sinnssyk