Storberget: Beredskapstroppen er våre helter

Storberget sier at politiets beredskapstropp gjorde ting helt etter boka (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Og nå får politiet 20 millioner kroner ekstra på grunn av terrorangrepene fredag. Midlene skal brukes til å opprette 100 nye stillinger i politiet.

– Jeg takker politiets beredskapstropp. De er våre helter. Blant mange helter som har hjulpet godt til med å begrense tragedien på fredag, står disse i absolutt første rekke, sa Storberget etter et møte med beredskapstroppen onsdag.

Mange har spurt om politiet kunne vært på Utøya tidligere.

Storberget sier at politiets beredskapstropp gjorde ting helt etter boka.

– Etter min mening tok de mange riktige avgjørelser som bidro til at man så raskt som mulig og under svært vanskelige forhold fikk kontroll over situasjonen, sa justisministeren.

Les også: Ble ikke trodd da han varslet om skyting på Utøya

Storbergets gjennomgang med politiets beredskapstropp for å oppsummere erfaringer etter terroranslagene fredag, fortsetter torsdag.

20 millioner ekstra

95 nye stillinger skal opprettes i Oslo politidistrikt og fem i Nordre Buskerud politidistrikt, skriver VG.no.

– Slitasjen på mannskapene er enorm, og vil være det i lang tid fremover. Når det nå bevilges 20 millioner kroner ekstra for å styrke politiet viser det at politikerne tar ansvar for den situasjon vi nå er i. Belastningen på etaten er nå veldig stor og mange tjenestemenn er slitne, sier Arne Johannesen, leder Politiets Fellesforbund.

Les også: Stor pågang på politiets nettsider

Det betyr at flere av de 420 studentene som gikk ut av politihøyskolen i vår, vil få jobb. De vil bli oppringt av ledere i etaten, og trenger ikke søke på jobbene.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter