Fjordman fordømmer terrorangrepene

Den anonyme bloggeren Fjordman stengte ned sin selvtitulerte bloggg i desember, men er fortsatt aktiv på andre blogger og nettfora (Foto: Skjermdump). Les mer Lukk

Den høyreradikale bloggeren Fjordman tar avstand fra terrorsiktede Anders Behring Breivik. I sitt manifest skriver Breivik selv at Fjordman er hans favorittforfatter.

«Til tross for et par forsøk har jeg ikke lyktes i å møte ham, selv om han er norsk. Han er nokså paranoid, noe jeg vil anta til en viss grad er forståelig», skriver Breivik om den anonyme bloggeren. «Han er trolig den mest talentfulle essayisten på høyrefløyen i Europa», fortsetter Breivik, som også har satt inn en rekke lange sitater fra Fjordman i manifestet.

Fjordman selv synes dette er ubehagelig.

«Jeg synes det er forferdelig å bli sitert av Breivik, men han siterer også en lang rekke andre offentlig tilgjengelige kilder. Det finnes absolutt ingenting i mine tekster som skulle tilsi en slik handling. Ingenting», skriver Fjordman i en e-post til den danske avisa Information.

«Terrorangrepet i Oslo og på Utøya er det verste jeg har sett i mitt land så lenge jeg har levd», tilføyer han.

På bloggen Gates of Vienna skriver Fjordman at han overhodet ikke har vært involvert i terrorhandlingene, og at han ikke har noe å skjule.

Gjerningsmannen er et monster, fastslår bloggeren.

Fjordman advarer samtidig mot å la «nødvendige debatter» om innvandring, multikulturalisme og islam dø hen som følge av terroren i Norge. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter