Avisdirektør mener Murdoch løy for Parlamentet

Mediemogulen Rupert Murdoch og hans sønn James ble grillet i Parlamentets Underhus tirsdag, for sitt kjennskap til den omfattende telefonavlyttingen utført i en av avisene han eier. Foto. REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

James Murdoch, sønn av mediemogul, beskyldes av tidligere News of the World-topper for å ha villedet det britiske parlamentet da han forklarte seg om avlyttingsskandalen.

To tidligere ledere i avisen News of the World beskylder James Murdoch for å ikke ha sagt hele sannheten under høringen i det britiske parlamentet denne uken, skriver den britiske avisen Guardian.

Tirsdag ble far og sønn Murdoch grillet i Parlamentet om sitt kjennskap til den omfattende telefonavlyttingen i tabloidavisen News of the World.

Colin Myler, direktør i News of the World til den ble lagt ned for to uker siden, og Tom Crone, avisens juridiske sjef, anklager sønnen av aviseieren for å ha villedet komiteen.

James Murdoch hevdet for mediekomiteen i Underhuset tirsdag at en mye omtalt e-post var blitt holdt skjult for ham. Crone og Myler motsier dette og sier de eksplisitt har fortalt Murdoch om e-posten. Denne e-posten var sentral i høringen, da den blir sett på som avgjørende bevis for at telefonavlyttingen ikke bare ble utført av en journalist.

Styreformann i Underhusets mediekomité, John Whittingdale, sier til Guardian at komiteen vil be Murdoch klargjøre saken. Murdoch sier i en uttalelse fra hans selskap News Corporation at han står fast ved sin forklaring i Parlamentet.

Les flere nyheter her