Foreløpig ingen siktelse etter Notodden-ulykke

En av bilene som var involvert i ulykken, var stjålet og skal ha foretatt flere farlige forbikjøringer. En 24-åring er pågrepet i saken. Foto: Kjell Aulie / Varden / Scanpix Les mer Lukk

24-åringen som stakk av etter en bilulykke ved Notodden onsdag kveld, er foreløpig ikke siktet for forholdet, men får psykiatrisk behandling.

En 10-åring ble alvorlig skadd i ulykken.

–24-åringen er på vei til en psykiatrisk institusjon, så vi får komme tilbake til siktelsen, sier jourhavende jurist, Odd Skei Kostveit, i Telemark politidistrikt til NTB.

Mannen innrømmer å ha kjørt uten førerkort i en bil han hadde stjålet av moren sin. Han erkjenner også at han er ansvarlig for kollisjonen med personbilen der det satt fem personer.

En gutt på 10 år ble alvorlig skadd, og en jente på 12 år fikk moderate skader i ulykken. De andre involverte, to kvinner på 49 og 78 år og en 18 år gammel mann, pådro seg også moderate skader.

Etter ulykken rømte 24-åringen til skogs, men torsdag ble han pågrepet og avhørt av politiet.

– Utgangspunktet er at han kan bli formelt siktet for uaktsom kjøring. Det er svært sannsynlig at siktelsen blir utvidet om personskadene er betydelige. At han har stukket fra stedet, kan være et forhold som vil føre til en skjerpet siktelse med en strafferamme på tre år, sier Kostveit.

Ifølge vitner skal mannen ha gjort flere stygge forbikjøringer på strekningen før kollisjonen, som skjedde i en krapp sving. Politiet venter på rapport fra Statens vegvesen som kan vise hvor høy fart mannen holdt. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter