Forsvarer vil ha åpne dører under Bislett-fengsling

Morten Engesbak (t.h.) i Oslo tingrett. Fredag blir klienten hans fremstilt for fengsling for Bislett-drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Les mer Lukk

Fredag blir 29-åringen som er siktet for Bislett-drapet, fremstilt for varetektsfengsling. Den siktedes forsvarer vil åpne rettsmøtet for pressen.

I morgen skal Oslo tingrett avgjøre om det er skjellig grunn til å mistenke 29-åringen for drapet på Einar Opsahl på Bislett 18. juni.

Forsvarer Morten Engesbak mener politiadvokat Møller går langt over streken med sine uttalelser i Dagbladet torsdag. Her sier Schløsser Møller at etterforskningen de siste to ukene underbygger at det var den siktede som skjøt Opsahl.

– Møllers uttalelse i dag kan tolkes som en forhåndsprosedyre. Jeg er også kritisk til at politiet nå lekker massivt med taushetsbelagte opplysninger i pressen, sier Engesbak til NTB. Han ønsker nå at fengslingsmøtet skal være åpent for pressen. Politiet vurderer nå om de ønsker det samme.

Les også: Bislett-etterforskningen: - Vi mangler flere biter

– Jeg står uansett inne for sitatene mine og er uenig i at jeg med dette konkluderer med at saken kommer til å ende med domfellelse, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til NTB.

Ifølge Dagbladet skal overvåkingsopptak fra en karaokebar plassere den drapssiktede der, ikke lenge etter skuddene på Bislett ble avfyrt.

– Opptaket gir ham ikke alibi, men viser at han var på baren på et senere tidspunkt, sier Schløsser Møller om beviset.

Les også: Bislett-drapet: Narkosiktet 31-åring løslatt

Sentrale vitner politiet har vært på jakt etter, har nå meldt seg. Dagbladet skriver at dette skal være en 31 år gammel serber og en 27-åring med nordafrikansk bakgrunn.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått tak i to sentrale vitner. Det viktigste nå er at flere biter av puslespillet faller på plass, sier Schløsser Møller. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter