Kina øker antall drepte i Xinjiang til 18

Arkivbilde av kinesiske sikkerhetsstyrker i Hotan. Foto: AP/Scanpix. Les mer Lukk

Kinesiske myndigheter sier nå at antallet drepte i sammenstøt i byen Hotan i Xinjiang-regionen er 18, mot tidligere fire.

Dermed har myndighetene langt på vei bekreftet tallene som tirsdag ble oppgitt av eksilgruppen World Uyghur Congress (WUC). Gruppen fastholder at 20 ble drept, mens ytterligere 15 ble såret, tre av dem livstruende.

I tillegg skal 70 ha blitt arrestert etter væpnede uigurer stormet en politistasjon i Hotan mandag.

nettsiden til myndighetene i Xinjiang het det ifølge nyhetsbyrået Reuters at 14 «urostiftere» ble skutt av politiet, i tillegg til at to politifolk og to gisler mistet livet. Meldingen var ikke lagt ut på den engelskspråklige delen av nettsiden. WUC sa tirsdag at 14 var slått i hjel og seks skutt.

Ifølge de lokale myndighetene hadde 18 av dem som deltok i opptøyene, kjøpt eller lagd våpen og sneket seg inn i ørkenbyen de siste dagene før episoden skjedde.

Angriperne skal ha vært væpnet med økser, kniver, dolker, molotovcocktails og sprengstoff, og «slo som gale, knuste og satte fyr på» politistasjonen. De skal også ha hengt opp «flagg for en ekstrem religion» på toppen av politistasjonen.

Episoden er trolig den verste i Xinjiang i det nordvestlige Kina på vel ett år.

Kinsesiske sikkerhetsstyrker i Hotan. Foto: AP/Scanpix.