Samordna opptak:

Nettsidene kollapset

Aldri har så mange søkt opptak til høyere utdanning, og aldri har det vært sendt ut så mange tilbud om studieplass som i år, viser tall fra Samordna opptak, ifølge NTB. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Samordna opptak sine sider var nede for fjerde år på rad onsdag morgen.

Nettsidene til Samordna opptak var nede i en drøy time fra kl 0900 onsdag.

Årsaken skal ha vært den store pågangen på restetorget.

- Mange sliter med å komme inn, men man skal komme seg inn etter hvert. Man må være tålmodig, så roer det seg etter hvert, uttalte informasjonsrådgiver Pål Kalvsjøhagen i Samordna opptak til VG Nett.

Det er na24.no som melder at nettsidene også var nede i 2008. 2009 og 2010. Siden falt i dag sammen samtidig som restetorget åpnet.

Dette kan ha gjort konkurransen om de resterende studieplassene enda vanskeligere, med tanke på at det i år er ny rekord i norsk utdanning.

Aldri har så mange søkt opptak til høyere utdanning, og aldri har det vært sendt ut så mange tilbud om studieplass som i år, viser tall fra Samordna opptak, ifølge NTB.

De norske lærestedene vil til høsten ta opp flere studenter enn tidligere år, og tallene fra Samordna opptak viser at flere søkere får tilbud om studieplass. I alt har circa 74.500 fått tilbud om studieplass til høsten. Dette er rundt 3.200 flere enn i fjor, og tilsvarer rundt 69 prosent av søkerne, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Av knapt 108.000 søkere er omtrent 88.000, eller circa 81,5 prosent, kvalifisert for opptak til minst ett studium. Dette er en økning på 3,6 prosent sammenlignet med fjoråret.

Les flere nyheter her