Frp-politikere vil ha tiggeforbud, moskénei og asylstopp

– Når en går gjennom gågata en lørdag, er det lett å se Oslo-tilstander, med både tigging og nå også gateprostituerte, sier Frps byrådskandidat Kristoffer Kanestrøm. her sitter en tigger på gata i Oslo sentrum. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Fremskrittspartipolitikere i Tromsø ser mørkt på fremtiden og vil ha full asylstopp, nei til utbygging av moskeer og tiggeforbud for å unngå at byen blir som Oslo.

– Vi frykter at Tromsø skal bli et mini-Oslo, med oversvømmelse av tiggere, asylsøkere og gateprostituerte, sier Frps byrådskandidater Kristoffer Kanestrøm og Bjørn-Gunnar Jørgensen til Nordlys.

De mener det er viktig å handle nå. Jørgensen frykter at Tromsø vil få en økning i kriminelle ikke-vestlige asylsøkere. Derfor argumenterer han med full asylstopp.

Men Utlendingsdirektoratet slår fast at kommuner ikke kan si nei til å bosette asylsøkere.

– Hvis en asylsøker vil flytte til Tromsø, har de like stor rett som deg og meg til å flytte hvor de vil i Norge, sier kommunikasjonsrådgiver Åsmund Eide i UDI.

Kommuner kan derimot bestemme hvor mange flyktninger de vil ta imot. Men Kanestrøm sier at det ikke er flyktninger han og Jørgensen vil stoppe, men asylsøkere.

De to frykter at Tromsø blir en by hvor det er farlig å ferdes gatelangs.

– Når en går gjennom gågata en lørdag, er det lett å se Oslo-tilstander, med både tigging og nå også gateprostituerte, sier Kanestrøm.

Men de har statistikken mot seg. Ifølge Tromsø-politiet har kriminaliteten i byen falt de siste ti årene.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Tromsø, Magnar Nilssen, mener at utspillet viser Frp på sitt mest ekstreme.

Les flere nyheter her