Bjørn jagde mann opp på hyttetak

En mann på fisketur i Uvdal i Buskerud ble natt til tirsdag jaget av en sulten bjørn. Flukten endte på et hyttetak – hvor ørretfiskeren etter en lang natt ble reddet av et Sea King-helikopter.

Det var ikke snakk om at bjørnen ville la mannen få ha ørretfangsten sin for seg selv etter fisketuren i Smådøl. Men fiskeren tviholdt på kveldens fangst.

Politiet i Søndre Buskerud fikk like før klokken 1 natt til tirsdag en telefon. Mannen i andre enden av røret kunne fortelle at han hadde søkt tilflukt på et hyttetak fordi han ble jaget av en bjørn.

– Mannen satt faktisk på hyttetaket og så rett ned på bjørnen, opplyser operasjonsleder Lars Kr. Eriksen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Viltnemnda og Lensmannen i Uvdal ble varslet, men det var tydelig at bjørnen ikke hadde lyst til å fjerne seg fra hytteområdet.

Dermed sendte Hovedredningssentralen et helikopter fra Rygge flystasjon. I 4-tiden hadde helikopteret fått løftet mannen fra hyttetaket. Helsepersonell kunne konstatere at han var uskadd.

– Mannen beholdt sin ørretfangst fra sin fisketur. Han ble kjørt til hytta si, hvor han senere i tirsdag sikkert kan nyte sin fangst i ro og mak, avslutter operasjonslederen. (©NTB)

Les flere nyheter hos ABC Nyheter