Mann til sykehus med hodeskader etter vold i Oslo

En mann skal være alvorlig skadd etter å ha blitt slått ned i Skippergata i Oslo sentrum mandag ettermiddag. Politiet leter etter gjerningsmannen.

– Mannen var bevisstløs da politi og ambulanse kom til stedet. Han ble fraktet til Ullevål sykehus med hodeskader. Ifølge sykehuset er tilstanden alvorlig, men mannen er ikke livstruende skadd. Han er fortsatt bevisstløs, opplyser operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.55. Flere vitner på stedet så den antatte gjerningsmannen gå vekk fra stedet mot Jernbanetorget. Politiet tror han tilhører rommiljøet.

– Vi vet foreløpig lite om omstendighetene rundt hendelsen. Så langt er ingen pågrepet, men vi leter etter gjerningsmannen, sier operasjonslederen.

Vedkommende gikk sammen med to kvinner og beskrives som 170–175 centimeter høy. Han skal ha hatt på seg en gul strikkegenser. Politiet vet foreløpig ikke hvilken forbindelse det er mellom gjerningsmannen og den skadde. Det skal ikke ha blitt brukt våpen, ifølge operasjonslederen.

– De to skal ha snakket sammen før hendelsen skjedde, men vi vet foreløpig ikke om de kjente hverandre fra før. Vi vet lite om hva som skjedde før mannen ble slått ned. Flere vitneavhør og undersøkelser gjenstår, sier Grinaker. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter