– Kvinne (57) trolig drept med stump vold

Politiet sperret søndag kveld av området rundt huset der kvinnen ble funnet. Foto: Ernest Boswarva / Scanpix Les mer Lukk

Politiet vil mandag kveld avhøre de to siktede etter drapet på en 57 år gammel kvinne i Tvedestrand søndag. Kvinnen ble trolig drept med stump vold.

18-åringen fra Tvedestrand-distriktet som er siktet for medvirkning, har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet ennå.

– Han har vært i avhør og gitt en forklaring på hva som har skjedd, men han ønsker ennå ikke å ta stilling til om han vil erkjenne straffskyld eller ikke, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til NTB.

Hans forsvarer, Ole Devold, sier 18-åringen har forklart seg nøye om sin rolle.

Den døde blir obdusert, og det er ifølge politiet ventet at de første svarene fra obduksjonen vil foreligge tirsdag. Men ifølge Fædrelandsvennen ble kvinnen trolig drept med stump vold.

Varetektsfengsles trolig tirsdag

Den antatte hovedmannen, en mann på 35 år, skal inn til avhør klokken 21 mandag kveld.

– Jeg vet veldig lite om saken selv, men jeg er på vei for å møte ham nå før han skal avhøres i kveld, sier 35-åringens forsvarer Stian Kristensen til NTB ved 19-tiden mandag kveld.

35-åringen ble pågrepet søndag rundt midnatt. Dette er ifølge Agderposten kvinnens 35 år gamle fostersønn. Den andre skal være hans 18-årige kamerat. Pågripelsene skjedde uten dramatikk.

– Politiet tar sikte på å begjære begge varetektsfengslet tirsdag, eventuelt onsdag, sier politiadvokaten.

Begge skal ha psykiske problemer

35-åringen som er siktet for drapet på sin fostermor, er ifølge VG tidligere dømt for tyveri, trusler og narkotikalovbrudd. Han skal ha slitt med store psykiske problemer siden oppveksten.

Det har ifølge VG ikke tidligere blitt konkludert med at mannen er strafferettslig utilregnelig, men det vil nå bli foretatt nye utredninger for å undersøke om han kan straffes for forholdene han nå er siktet for, bekrefter politiadvokat Søfteland.

– Det vil bli oppnevnt rettpsykiatrisk sakkyndige for blant annet å vurdere om han er strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokaten til NTB.

Også 18-åringen skal ifølge forsvarer Devold ha psykiske problemer.

– Min klient har slitt en del med psykisk helse, og vi har bedt om at han får legetilsyn slik at man kan få tatt en vurdering på om han bør få psykiatrisk behandling i stedet for varetektsfengsling. Han er nå i aller høyeste grad preget av hendelsen. Han har nylig fylt 18 år, så han er også relativt ung, sier Devold.

18-åringen har ifølge Fædrelandsvennen to mindre straffbare forhold bak seg, en narkotikasak og en tyverisak.

Brann

Saken startet som en melding til politiet klokka 19.34 søndag om et mindre branntilløp i et hus ved Holt Camping, om lag tre kilometer vest for Tvedestrand sentrum. Brannalarmen var blitt utløst i forbindelse med steking av bagetter.

Da politiet rykket ut fant de kvinnen død i leiligheten. Motiv, eventuelt drapsvåpen og dødsårsak vil ikke politiet si noe om av hensyn til etterforskningen. De siktede ble ikke pågrepet på eller rundt åstedet.

Det er ifølge politijuristen ikke andre mistenkte enn de to pågrepne. Politiet mener de har dannet seg et godt bilde av hva som har skjedd, og hvorfor. Men de er foreløpig sparsomme med detaljer.

Politiet har sikret spor og bevis på åstedet. De har også sikret seg film fra overvåkingskameraene på campingplassen. (©NTB)

Les flere nyheter