Krekar blir anmeldt for nye drapstrusler

Mulla Krekar er anmeldt for drapstrusler på nytt. Foto: Berit Roald / Scanpix Les mer Lukk

Kurderen Halmat Goran vil anmelde mulla Krekar til politiet enda en gang. Årsaken er at det er dukket opp et nytt lydopptak hvor Krekar angivelig oppfordrer til drap på Goran.

Krekar risikerer allerede 15 års fengsel for drapstrusler mot Høyre-leder Erna Solberg. Fra før er han også tiltalt for å true Halmat Goran. Dagen etter at Krekar ble tiltalt, ble det lastet ned et nytt lydopptak fra et praterom på det amerikanske nettstedet Paltalk. I opptaket blir Goran drapstruet av en mann med en stemme som skal være Krekars, skriver VG Nett.

– Han er vantro og drap på denne personen er lov. Denne personen fortjener å bli terrorisert, en kan stikke personen med en dolk i strupen eller skyte personen i hodet. Alt dette sverger jeg på i Guds kraft at jeg kommer til å forklare i rettssaken fordi alt dette er lov, sier stemmen.

Krekar driver med nettundervisning under profilnavnet «Nkrekar» på Paltalk.

Goran ble skremt da han hørte truslene.

– Jeg tenkte at nå kommer han og knivstikker og dreper meg i senga, sier Goran.

Goran bor på hemmelig sted etter at han første gang ble drapstruet i fjor. Han sier at han nå skal levere enda en anmeldelse av Krekar.

Tiltalen hvor Krekar risikerer 15 års fengsel blir sendt fra statsadvokaten til rettsapparatet i høst. Krekars forsvarer Brynjar Meling forklarer at Krekar bare ønsker å gi uttrykk for det han mener er islamsk lov.

– Krekar er helt klar på at han aldri har truet noen. Han har bare lagt fram hva Koranen sier om enkeltspørsmål, sier Meling. (©NTB)