- Pågrepet for drap på fostermor

Kvinnen ble funnet død i dette huset. (Foto: Ernest Boswarva / Scanpix) Les mer Lukk

To menn ble natt til mandag pågrepet og siktet etter at en kvinne i 50-årene søndag kveld ble funnet drept etter en brann i Tvedestrand i Aust-Agder. Ifølge Agderposten skal den drepte være fostermoren til en av de siktede.

Politiet satte mandag i gang flere vitneavhør etter drapet på en kvinne i 50-årene i Tvedestrand kommune søndag. To menn er pågrepet og siktet.

– Vi har pågrepet to menn. En av dem er siktet for drapet, den andre for medvirkning til drap. Vi har nå startet avhør av en rekke vitner og vi håper å få avhørt de to siktede i løpet av mandagen, sier jourhavende jurist Nils Anders Grønås i Agder politidistrikt til NTB.

Den første av de to siktede ble pågrepet rundt midnatt, mens den andre ble hentet av politiet i totida natt til mandag. Begge pågripelsene skjedde uten dramatikk.

– De ble ikke pågrepet på eller rundt åstedet, sier politijuristen.

Brannmelding

Saken startet som en brannmelding som nådde politiet klokka 19.34 søndag kveld. Meldingen gikk ut på at det hadde oppstått et mindre branntilløp i et hus inne på en Holt Camping, om lag tre kilometer vest for Tvedestrand sentrum. Brannalarmen var blitt utløst i forbindelse med steking av bagetter.

Politiet rykket ut til stedet og fant en kvinne i midten av 50-årene død i leiligheten. Kvinnen bodde i andre etasje i boligen.

Motiv, eventuelt drapsvåpen og dødsårsak vil ikke politiet si noe om av hensyn til etterforskningen.

– Fostermor

Ifølge Agderposten er kvinnen fostermor til den ene av de pågrepne mennene.

– Vi går ikke ut med relasjonen mellom de siktede og offeret ennå, er alt Grønås vil si.

Politiet har jobbet med å sikre spor og bevis på åstedet. De har også sikret seg film fra overvåkingskameraene på campingplassen.

Les flere nyheter hos ABC Nyheter