Trønderne mest på nett

Trøndere er de flittigste nettbrukerne i Norge, ifølg en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com. Les mer Lukk

Tre av fire trøndere er daglig på nett, mens bare annenhver sørlending er det samme.

Trodde du at «alle» er innom internett daglig, må du tro om igjen. En fersk undersøkelse InFact har gjort for bredbåndsselskapet NextGenTel viser at bare 6 av ti nordmenn er på internett daglig. Foruten regionale forskjeller, avslører undersøkelsen også store aldersforskjeller. I gruppen over 60 oppgir nesten 40 prosent at de aldri er på nett.

Overrasket

Samtidig er det overraskelser også i den andre enden av aldersskalaen. Blant unge mellom 18 og 24 år oppgir hele 15 prosent at de ikke bruker internett.

– Normalt er det ungdommen som påvirker utviklingen, og aldersgruppen 18 til 24 år er tradisjonelt storforbrukere av internett. Vi er imidlertid overrasket over at så mange som 15 prosent aldri er på nett, sier Morten Ågnes, direktør for marked og kommunikasjon i bredbåndsselskapet NextGenTel.

Én av ti faller utenfor

Ågnes er også overrasket over at 10 prosent av den voksne befolkningen aldri er på internett.

– Vi vet ikke hvorfor det er slik, men antar at det kan være kombinasjoner av lav utdannelse, lav inntekt, kanskje ofte sett i kombinasjon, samt en livssituasjon eller jobb hvor det å komme seg på nett er vanskelig. mener Ågnes.

Det fremkommer svært liten kjønnsspredning i undersøkelsen. Nettvanene virker med små variasjoner å være like for både menn og kvinner.

Les flere nyheter