Vil varetektsfengsle 22-åring for knivstikking i Kragerø

En 20 år gammel mann er kritisk skadd etter at han ble knivstukket i brystet i et bolighus i Kragerø torsdag kveld. Foto: Nils Jul Lande / SCANPIX. Les mer Lukk

Tilstanden er fortsatt kritisk for den 20 år gamle mannen som torsdag kveld ble knivstukket i et bolighus i Kragerø. En 22-åring fra Grenland fremstilles fredag for varetektsfengsling.

20-åringen har skader i brystet.

– Vi har fått melding fra sykehuset om at tilstanden hans er kritisk, sier operasjonsleder Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt til NTB fredag morgen.

Politiet siktet natt til fredag en 22 år gammel mann for knivstikkingen. Han vil fredag fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett fordi politiet frykter at den siktede vil forsøke å påvirke etterforskningen.

– En del vitneavhør gjenstår, og det gjør at vi mener det er grunn til å begjære fengsling på grunn av fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang i Telemark til NTB.

20-åringen mistet mye blod etter at han ble stukket, og han ble sendt med luftambulanse til sykehuset i Skien. Kort tid senere ble 22-åringen pågrepet.

– Han ble pågrepet like ved boligen og var ikke vanskelig å finne, sier Ramslien.

Politiet har også avhørt flere vitner i forbindelse med hendelsen.

– Vi ønsker ikke å gå inn på ytterligere detaljer og er restriktive med hensyn til etterforskningen. Både tekniske og taktiske undersøkelser, samt avhør av flere personer gjenstår, sier politiadvokat Bjelkemyr-Østvang.

Mannen som ble knivstukket, er fra Gjerstad i Aust-Agder.

Politiet fikk melding om knivstikkingen i Sandåsen i Kragerø klokken 21.41.

(©NTB)

Les flere nyheter her