Kjent influensaprofessor omkom under fisketur i Sveio

Det var den anerkjente professoren Lars Haaheim (65), som etablerte influensasenteret ved Universitetet i Bergen, som omkom under en fisketur i Sveio i Hordaland natt til onsdag.

Professor emeritus Lars Haaheim forsket på influensavirus, vaksiner og immunitet i mer enn 30 år og var en viktig internasjonal aktør på sitt felt, skriver Bergens Tidende.

Han var blant ekspertene som var sterkt kritiske til hvilke tall Verdens helseorganisasjon (WHO) la til grunn da de satte svineinfluensaberedskapen på høyeste nivå. Haaheim beskyldte ikke legemiddelindustrien for å stå bak, men mente lederne gikk voldsomt ut og siden ikke turte å innrømme feilbedømmingen.

65-åringen hadde vært ute på fisketur og ble meldt savnet av familien ved 1-tida natt til onsdag. 65-åringen og båten hans ble funnet et stykke unna hverandre litt sør for Ryvarden fyr om lag en time senere.

– Politiet, redningsskøyte, helikopter og representanter fra Røde Kors og Norges redningshunder deltok i redningsaksjonen, sier operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Torger Stødle til NTB.

Politiet betegner overfor BT onsdag kveld saken som en ulykksalig hendelse.

Les flere nyheter her