Nye bilder og opptak av Chávez

Your browser doesn't support HTML5 video.

Viser livstegn
Nye bilder og videoopptak av Venezuelas president Hugo Chávez ble tirsdag vist på cubansk fjernsyn, tre uker etter at han ble operert i Havana.

– Disse bildene burde roe ned det venezuelanske folket når det gjelder president Chávez' helse, sa Venezuelas informasjonsminister Andrés Izarra til venezuelansk TV.

Se bildene her

Etter at dagene gikk uten at det kom livstegn fra Chávez, har Venezuelas myndigheter benektet at han var alvorlig syk eller død etter operasjonen og insistert på at han var på bedringens vei.

Les også: Krever info om Chavez´helse

Klippene som ble vist på TV, framstilte en friskt utseende Chávez mens han prater med Cubas leder Fidel Castro og spaserer sammen med ham utendørs.

Det er ikke umiddelbart klart når filmen er tatt opp, men Chávez ser atskillig friskere ut enn på bilder som ble sendt ut rett etter operasjonen for å fjerne en byll i bekkenpartiet 10. juni.

På bildene sitter han sammen med Castro og et barn, som trolig er et av barnebarna hans, og på det korte opptaket spaserer han sammen med Castro. Begge i joggedresser og mens de sammen studerer en avis.

Chávez' flere uker lange fravær og totale taushet sendte sjokkbølger gjennom Venezuela og satte ryktebørsen i gang for fullt. En tvitrer i Buenos Aires hevdet at han var død.

Les flere nyheter her