Ingen mistenkte etter overfallsvoldtekter

Verken i Sandefjord eller i Kristiansand har politiet noen mistenkte etter meldinger om to grove overfallsvoldtekter i helgen.

Minst seks kvinner skal ha blitt utsatt for voldtekt i løpet av helgen. I Stavern ble en 19 år gammel jente tatt hånd om av helsepersonell etter at hun ble funnet svært forkommen nær ei hytte ved Larviksveien natt til søndag.

– Så langt har vi ingen mistenkte. Men vi har en beskrivelse av en sølvfarget bil, og forsøker å finne den gjennom blant annet overvåkingskameraer ved bensinstasjoner, sier kriminalsjef Lars Reiersen ved Sandefjord politistasjon til NTB.

Reiersen ber om tips fra publikum i jakten på en antatt gjerningsmann. Politiet leter etter en mann i alderen 21 til 26 år, med mørk hud og mørkt, kort hår. Han skal ha normal kroppsbygging og være 180 cm høy. Da voldtekten skal ha skjedd, hadde han på seg hvit t-skjorte og jeans.

Kripos bisto teknisk med etterforskning på åstedet søndag.

I Kristiansand skal en kvinne i 20-årene ha blitt overfalt og voldtatt i skogen i Baneheia natt til søndag. Hun har anmeldt to menn, men beskrivelsen av dem er vage, forteller etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

– Beskrivelsene er såpass vage, så saken er utfordrende å etterforske. Det har kommet inn noen få tips, men de er ikke veldig konkrete. Hvis folk har opplysninger eller tips, må de gi beskjed, sier Hansen til NTB.

Politiet betegner overfallsvoldtekten som grov og alvorlig.

Kvinnen har forklart til politiet at de to mennene som gjennomførte overgrepet, er i alderen 20 til 25 år og av utenlandsk opprinnelse.

Overgrepet skal ha skjedd cirka klokka 03.

Les flere nyheter her