Treholt-saken kostet millionbeløp

Treholt-saken er den dyreste Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker har behandlet. Foto: Tore Meek / Scanpix Les mer Lukk

Den ni måneder lange utredningen av Treholt-saken har kostet Gjenopptakelseskommisjonen flere millioner kroner.

– Det er helt klart den største og dyreste utredningen vi har hatt, sier kommisjonsleder Helen Sæter til VG Nett.

Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker startet behandlingen av Treholt-saken i september 2010. Tidligere denne måneden konkluderte Kommisjonen med at den ikke så at det var grunnlag for å gjenåpne saken.

Les også: - Jeg har ingen skjult agenda

Over to millioner

I løpet av de ni månedene er det blant annet gjennomført over 60 timer med rene vitneavhør. Kommisjonen har også innhentet sakkyndigrapporter fra England, Sverige og Danmark.

I tillegg kommer kostnader til sakkyndige, ekstra ressurser til sekretariatet, utgifter i forbindelse med vitneavhørene og kostnadene ved kommisjonsmedlemmenes arbeid, samt regningen fra Arne Treholts forsvarer, Harald Stabell.

Han bekrefter overfor VG Nett at den blir på mange hundre tusen kroner. Ifølge anslag VG Nett har hentet inn vil summen ende på over 2 millioner kroner.

Les også: Treholt krever erstatning til ekskone og sønn

- Ikke for høy

Sæter mener prisen ikke er for høy.

– Slik som saken lå an da vi tok den opp til behandling var det helt nødvendig at vi satt i gang en grundig og omfattende utredning, mener hun.

Kommisjonen har et årsbudsjett på 14 millioner kroner. Sæter avviser at den store ressursbruken på Treholt-saken har gått ut over andre saker. (©NTB)

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker konkluderte med at det ikke var grunnlag for å gjenåpne Treholt-saken. Foto: Berit Roald / Scanpix

Les flere nyheter her