Oberst ettersøkes for massevoldtekt

Myndighetene i Kongo leter aktivt etter en oberst som er anklaget for å stå bak et angrep hvor opptil 170 kvinner er blitt voldtatt.

– Det er enheter som er utsendt for å fange ham og hans menn, sier talsmann for de kongolesiske myndighetene, Lambert Mende.

– Han er anklaget for voldtekt og plyndring, fortsetter Mende.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger ble nærmere 170 kvinner voldtatt under voldsomme angrep på landsbyene Nyakiele og Abala i Sydkivu-provinsen mellom 10. og 12. juni.

Kort tid etter angrepene opplyste myndighetene i området at Kifaru og de omkring 200 soldatene som er under hans kommando, sto bak.

Les også: Retter søkelyset mot seksuell vold i Kongo

En talsmann for Kongos væpnede styrker FARDC har tidligere benektet at oberst Niragire Kifaru som tidligere sto på opprørernes side, skulle være innblandet i angrepet.

Hæren skal ha kommet i kontakt med Kifaru som sier han er uskyldig.

– Han sier han er redd og at han ikke har gjort noe, sier oberstløytnant i FARDC, Sylvain Ekenge.

Les også: - Voldtok 67

Kifaru var tidligere medlem av Mai Mai-militsen som nå er blitt en del av FARDC. Den kongolesiske hæren har overtalt flere tidligere opprørsledere til å bli med i myndighetenes væpnede styrker med løfter om høy militær rang og arbeid til soldatene som er under deres kommando.

Les flere nyheter her