Politiet tror kafépåkjørsel var uhell

En bil braste fredag inn i en uterestaurant på Lilletorget i Oslo, og politiet tror føreren mistet kontrollen på grunn av en trafikal konflikt. Tre personer ble skadd, den ene alvorlig. Foto: Paul Norddal /ABC Nyheter Les mer Lukk

Politiet tror en «trafikal konflikt» førte til at en bilfører mistet kontrollen og braste inn i en uterestaurant i Oslo fredag. Tre personer ble skadd.

Politiet fikk melding om at en personbil hadde kjørt inn i uteserveringen til Café con bar på Lilletorget i Brugata i Oslo sent fredag kveld.

En 32 år gammel mannlig gjest og en 25 år gammel kvinnelig gjest ble sendt til legevakten. En 27 år gammel kvinne ble sendt til sykehus med det man først antok var alvorlige skader.

– Hun pådro seg nesebrudd og kuttskader, men ingen andre brudd. Tilstanden hennes er ikke lenger alvorlig, sier vakthavende leder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt, Kjell Pedersen, til NTB.

Les også: Tre menn avhøres etter kafépåkjørsel

– Uten vilje

De tre som befant seg i bilen, skal ha forsøkt å stikke av fra stedet etter hendelsen. Men restaurantgjester holdt dem fast og overleverte dem til politiet.

De tre er siktet for å ha stukket fra ulykkesstedet, og etter å ha avhørt dem lørdag, har ikke politiet noen grunn til å tro at hendelsen var noe annet enn et uhell.

– Ting tyder på at føreren hadde en eller annen trafikal konflikt med en person til fots, som enten har kastet eller forsøkt å slå etter bilen med toppen av en plastsøppelbøtte, sier jourhavende jurist Leif Morten Eide i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet tror dette, kombinert med bilens svært høye hastighet, førte til at føreren mistet kontrollen og kjørte mot restauranten.

– Sannsynligvis sneiet den bort i en annen bil først, sier Eide.

Les også: Personbil kjørte inn i uterestaurant i Oslo

– Jaget sjåfør

Ifølge øyenvitner på stedet ble bilen, en grå stasjonsvogn, jaget av flere personer da den kjørte inn i utekafeen.

– Det var tydelig at noen jaget denne bilføreren, noen kastet søppelbøtter etter bilen og andre jaget bilen til fots. Bilføreren krasjet så i min baklykt, før han peiset inn i veggen på Cafe con bar i full fart, forteller varebilsjåføren Fuat Miminovski til Dagbladet.

Ifølge daglig leder av restauranten, Ayden Cececy, forsøkte føreren av bilen å flykte fra stedet.

– Han forsøkte å stikke av, men jeg klarte å holde mannen igjen til politiet kom, sier Cececy til ABC Nyheter. (©NTB)