Drapet på Bislett:

Tre personer varetektsfengslet i Bislett-saken

29-åringens forsvarer Morten Engesbak (t.v.) og aktor Richard Beck Pedersen i Oslo tingrett fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Les mer Lukk

Tre menn er varetektsfengslet – to av dem med fullstendig isolasjon – i forbindelse med drapet på Bislett sist helg.

Ingen av dem er siktet for det brutale drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett. De tre er sammen med ytterligere fem personer siktet for befatning med narkotika. Alle åtte regnes av politiet for å være en del av et kriminelt asiatisk miljø. Politiet har de siste dagene slått til mot dette miljøet fordi de tror drapsmannen kan være en del av det.

De tre som ble fremstilt for varetektsfengsling fredag, var en 29 år gammel mann med bakgrunn fra Thailand, en 27 år gammel mann fra Albania og en 31 år gammel nordmann fra Lørenskog.

De fem andre siktede i saken ble løslatt fredag.

Les også: Politiet kan ha pågrepet Bislett-drapsmann

Full isolasjon

29-åringen og 27-åringen ble varetektsfengslet for fire uker – de to første ukene i fullstendig isolasjon og alle fire ukene med brev- og besøksforbud.

– Min klient nekter straffskyld og anket på stedet. Det er opp til Borgarting lagmannsrett å ta stilling til anken, sier 29-åringens forsvarer, Morten Engesbak, til NTB.

29-åringen kom til rettssalen i rullestol fredag, fordi han skal ha blitt skadd under pågripelsen i leiligheten.

35 år gamle Einar Opsahl ble skutt og drept på Bislett sist helg. (Foto: Sverre Bjørstad Graff/ABC Nyheter)

– Ifølge siktede satte han seg ikke til motverge under pågripelsen, men det er mulig politifolkene som pågrep ham ser det annerledes, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Les også: Kriminelt miljø i søkelyset etter drapet på Bislett

Sakene gikk for lukkede dører og sikkerhetstiltakene var strenge. Det ble blant annet satt opp metalldetektor utenfor salen.

Ifølge TV 2 skal 29-åringen betegnes som meget sentral av drapsetterforskerne. Mannen er en av fire som knyttes til drapsstedet blant annet gjennom mobiltelefontrafikk.

29-åringen er tidligere domfelt en rekke ganger for ulovlig våpenbesittelse, ran, trusler, utpressing og narkotikaforbrytelser.

Les også: - Vi kan sitte på helt sentral informasjon

Avviser kjennskap

Kumrije Rusiti, som representerer den 27 år gamle albaneren, sier hennes klient avviser fullstendig å ha noe med drapet å gjøre.

– Han har heller ikke blitt spurt om dette i avhør, sier Rusiti til NTB.

Han nekter også straffskyld for narkotikasiktelsen.

Den 31 år gamle nordmannen ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, men slipper isolasjon, ifølge NRK.

Han har akseptert kjennelsen, mens påtalemyndigheten har tatt betenkningstid.

Nordmannen sier han ikke har tilknytning til miljøet, men kjenner den siktede 29-åringen fra de var i tenårene.

– Han har forklart at han var på besøk hos 29-åringen da politiet slo til, sier hans advokat Sverre Næss til NRK.

Les flere nyheter her