Papandreou overlevde mistillitsforslag

Statsminister Giorgos Papandreou kan nå starte arbeidet med å etterkomme EUs krav om økonomiske reformer i Hellas. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

Statsminister Giorgos Papandreou og hans regjering overlevde sent tirsdag kveld et mistillitsforslag i den greske nasjonalforsamlingen.

Papandreou kan dermed starte arbeidet med de drastiske budsjettkuttene som må til, dersom gjeldstyngede Hellas skal få den milliardhjelpen fra EU og IMF landet trenger.

EU ga tidligere i uken Hellas et ultimatum og krevde økonomiske reformer som motytelse for milliardhjelp.

Den sosialdemokratiske regjeringen har varslet omfattende kutt, som kommer på toppen av tidligere store nedskjæringer som har ført til lavere lønn og pensjoner.

Nyheten om at Papandreou-regjeringen overlevde mistillitsforslaget utløste en ny runde med hissige protester i Atens gater natt til onsdag.

Politiet brukte tåregass for å holde tusenvis av demonstranter på avstand fra parlamentsbygningen, en snau time etter at de folkevalgte hadde avsluttet møtet.

Tåregassen bidro til å spre demonstrantene, men senere på natten omgrupperte de seg og fortsatte protestene, blant annet ved å sette fyr på søppel i sentrumsgatene.

Les flere nyheter her