Kleppa:

– Alle mobilnett skal kartlegges

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa krever at mobilnettet i Norge blir skikkelig kartlagt. Foto: Berit Roald (Scanpix) Les mer Lukk

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) stiller seg bak Post- og teletilsynets kritikk av Telenor, men avviser at selskapets omfattende utenlandssatsing har hatt noen innflytelse på selskapets investeringsnivå i Norge.

– Telenor skal til enhver tid levere de tjenester selskapet er forpliktet til, og min følelse er at Telenor nå rydder vei for en omfattende teknologisk satsing som skal hindre at hendelsene 23. mai og 10. juni skjer igjen, sier Kleppa.

Tirsdag varslet hun likevel at hun om kort tid vil gi Post- og teletilsynet i oppdrag å kartlegge sårbarheten i alle mobilnett i Norge. Hun forsikrer at Post- og teletilsynet har den nødvendige kompetanse til å vurdere Telenors virksomhet og sier departementet vil åpne for å tilkalle ekstern ekspertise dersom tilsynet finner det ønskelig.

– Ingen er mer lei seg for det som har skjedd enn Telenor. Derfor føler jeg meg trygg på at selskapet i tiden fremover vil gjøre sitt ytterste for at alt fungerer som det skal. Dette arbeidet vil Post- og teletilsynet følge nøye, sier Kleppa.

(©NTB)


Les flere nyheter her