Ujah-show på Åråsen

LSKs Anthony Ujah ble firemålsscorer for annen gang denne sesongen mot Strømsgodset. Her feirer han med fans og lagkameratene etter å ha scoret 3-0 på Åråsen stadion søndag kveld. (Foto: Aleksander Andersen/Scanpix) Les mer Lukk

Lillestrøm (NTB) Anthony Ujah scoret fire mål, skapte et show som markerte høydepunktet under den årlige byfesten i Lillestrøm, og er igjen toppscorer i eliteserien.

Lillestrøm vant til slutt 4-2 i et oppgjør som ble fullstendig dominert av nigerianske Ujah og hans landsmann Nosa Igiebor, som sto bak to av scoringene hans.

– For meg betyr det enormt at jeg klarer å prestere slik jeg gjorde i kveld foran de fantastiske tilhengerne, sa en beskjeden Anthony Ujah til NTB etter sitt scoringsshow.

Mot Strømsgodset brukte han bare tre minutter fra avspark til han stupheadet inn sitt første mål etter pasning fra Stian Ringstad. Etter pause tok det bare 25 sekunder før han satte nummer to bak Adam Larsen Kwarasey. De to siste chippet han iskaldt over Kwarasey med bare fire minutters mellomrom.

Strømsgodsets mål ble scoret av Muhamed Keita og innbytteren Alfred Sankoh, men begge kom for sent til å få innvirkning på resultatet. Keitas scoring var en perle av et skudd fra kanten av 16-meteren.

Strømsgodset skapte svært lite før Keita dundret inn reduseringen og ble til tider utspilt av et opplagt Lillestrøm-lag.

Tok selvkritikk

Spissen var likevel mer selvkritisk enn høyt oppe på etter å ha blitt firemålsscorer for annen gang i eliteserien denne sesongen.

– Jeg må bli mer jevn i prestasjonene. Etter kampen i Tromsø var jeg fryktelig skuffet og sint på meg selv på grunn av de sjansene jeg misbrukte. Jeg sto lenge i dusjen for å kjempe meg gjennom skuffelsen. Det var deilig i kveld å få vist hva jeg kan. Jeg gir hjertet mitt for denne klubben, sa 20-åringen, før han la til:

– Jeg har fortsatt mye å lære og ser ikke lenger framover enn at jeg vil fortsette å jobbe hardt for denne klubben. Jeg lover at jeg skal fortsette å jobbe hardt for å bli bedre.

Ujah fikk velfortjent ros av Henning Berg, men treneren så også flere deler av spillet som nigerianeren kunne fått mer ut av.

– Han scoret fire fantastiske mål, men la til at han fortsatt har mye å gå på. Det mangler fortsatt litt timing. og han kan bli bedre defensivt, sa Berg.

Tror Ujah forsvinner

LSK-spillerne gikk i garderoben til stående applaus fra Kanarifansen, som omsider fikk noe å juble for. Spørsmålet er nå hvor lenge Lillestrøm får beholde de to nigerianske stjernene. Spesielt Ujah, som nå er oppe i 13 mål på litt over en halv sesong, er en attraktiv spiller på overgangsmarkedet.

Henning Berg er fullstendig klar over den enorme interessen som nå knytter seg til spissen. Han regner ikke med å beholde Ujah veldig lenge, men understreket at ingenting er klart når det gjelder en eventuell overgang til danske Brøndby eller andre europeiske klubber.

Sportslig leder Torgeir Bjarmann i Lillestrøm legger ikke skjul på at klubbens nigerianske spiss er et hett navn ute i Europa.

– Jeg har aldri opplevd en slik oppmerksomhet mot en slik spiller, verken her i Norge eller i utlandet. Ikke noe sted i Europa har jeg vært hvor man ikke har hørt om Anthony. Det er morsomt for meg, og det er en enorm kompliment for klubben, men foreløpig er det ikke kommet noen bud som er gode nok til at vi vurderer dem i øyeblikket, sier Bjarmann til NTB.

– Det jeg kan si, er at interessen er ekstremt stor. Han er ikke noen ny mann på blokken til flere europeiske klubber. Han scoret jo også mange mål i fjor, han er fortsatt ung og kan bli bedre.

Lillestrøm må nå hele tiden vurdere budene som kommer inn, men vil samtidig tenke på hor mye et salg eventuelt svekker klubben sportslig.

– Vi er også klar over at Lillestrøm vil bli svekket om vi selger ham. Vi har også sportslige mål, men vi er klar over at vi må ha et spillersalg dette året. Ikke på grunn av budsjettet, men for å komme litt ovenpå økonomisk, sier Bjarmann.

Han forteller også at det er interesse for to andre 20-åringer i klubben, Nosa Igiebor og islandske Björn Bergmann Sigurdarson. Men konkrete bud foreligger ikke på noen av de to.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter