Festen fortsatte i Molde

Moldes Magne Hoseth (nr. 2 fra høyre) og lagkameratene feirer 2-0-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sogndal i Molde søndag. Molde vant 2-0. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix). Les mer Lukk

100-årsjubilanten Molde fortsatte festen søndag med å klatre helt til topps på tabellen – i alle fall for en stund.

Pape Paté Diouf scoret for Molde igjen, og Magne Hoseth la på til 2-0. Tilrettelegger for begge målene var Daniel Chima Chukwu, som spilte fra start denne gangen.

Sogndal gikk svært defensivt til verks med en bakre femmer mot romsdalingene, anført av en meget godt midtstopper Even Hovland som var lagets beste spiller.

Forsvarsstrategien så lenge ut til å lykkes og la en demper på det meste av første motgang. Det gikk 21 minutter før Molde slapp til med sin første sjanse. Etter 40 minutter kom det første målet, signert Moldes toppscorer Pape Paté Diouf, som også scoret mot Strømsgodset torsdag. Diouf står nå med åtte mål og ser ut til å få sin beste sesong i Molde.

Målet kom etter nydelig trekantspill foran Sogndals mål. MFK ble stiftet 19. juni 1911, og 1-0-målet på 100-årsdagen var en forsmak på det som skulle komme.

Andre omgang ble mer fartsfylt og sjansepreget. Innimellom var det også festfotball og trampeklapp fra publikum i det flotte været i Molde. Da Magne Hoseth la på til 2-0 med et langskudd i det 79. minutt, var det egentlig bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Langskuddet som gikk inn via tverrliggeren fra rundt 20 meter, var et kunstverk av en gave fra nordmøringen Hoseth til klubben han spiller for lenger sør i fylket.

Sogndal kom til to sjanser gjennom hele kampen. Skuddene fra Ole Jørgen Halvorsen og Ørjan Hopen tok Moldes sisteskanse, Espen Bugge Pettersen, seg av.

Før kampen ble Kjell Inge Røkke, som selv ikke var til stede i Molde under jubileumsmarkeringen i helgen, takket for sin store innsats for klubben gjennom mange år.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter