Mann skutt og drept i Oslo

En mann ble skutt og drept ved denne taxiholdeplassen nær Bislet Stadion i Oslo ved 01-tiden natt til lørdag. Foto: Ole Tommy Pedersen / Scanpix Les mer Lukk

En mann i 30-årene døde av skadene han fikk da han ble skutt i hodet på Bislett i Oslo natt til lørdag.

Store væpnede politistyrker ble satt inn i letingen etter gjerningsmannen, som skal ha flyktet fra stedet i bil. Politiet har foreløpig ingen mistenkte.

Skyteepisoden skjedde utenfor Pilestredet 73, rundt 100 meter fra Bislet stadion. Det var en rekke personer i området da mannen ble skutt ved 01-tiden. Vitner har opplyst at en asiat, muligens fra Filippinene, skjøt mannen i hodet midt på gata, skriver VG Nett.

Mannen var sammen med venner da han ble skutt i hodet.

Politiet jakter nå på en mann mellom 20-30 år med østasiatisk utseende. Han skal ha vært iført en hvit overdel, hadde sort, langt bakovergredd hår og flyktet fra stedet i bil, skriver NRK.no.

Minst to personer skal ha flyktet fra stedet i en burgunderrød bil i retning Majorstua.

Ventet med avhør

Offeret er en mann i 30-årene av norsk opprinnelse. Han skal ikke være kjent av politiet fra tidligere. Ifølge VG Nett er drapsofferet en norsk bedriftseier (35) bosatt i Oslo. Det er foreløpig et mysterium hva som ligger bak drapet.

Ved 5.30-tiden var det ennå ikke gjort noen pågripelser, men politiet var i gang med å avhøre vitner. Det befant seg en mengde mennesker i området da drapet skjedde, flere i umiddelbar nærhet.

– Etterforskningen pågår for fullt, sa vaktleder Bernt Toverud ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

– Ulike vitner har meldt om mellom ett og tre skudd. Jeg har foreløpig ikke oversikt over om mannen er truffet av flere enn ett skudd, sa innsatsleder Tore Barstad i Oslo-politiet til NTB ved åstedet natt til lørdag.

Politiet har vært i kontakt med to personer som gikk sammen med offeret da han ble skutt. Det ble ikke gjort forsøk på å avhøre dem rett etter skytingen, siden de var svært preget av det som hadde skjedd.

Panikk

Et vitne NTB snakket med på stedet, sier han hørte ett skudd i det han gikk ut av en drosje i området.

– I det jeg gikk ut hørte jeg at det smalt. Deretter hørte jeg masse panikk og styr rett bak meg og så at det lå en fyr på bakken. Kameraten hans hang over ham med telefonen og varslet alarmsentralen, sier han.

– Han var helt tydelig skutt i hodet og blødde kraftig, fortsetter vitnet, som ikke har gjort noen observasjoner av bilen politiet ser etter.

Mannen skal ha blitt truffet i tinningen, og det ble satt i gang livreddende førstehjelp kort tid etter at han ble skutt.

Segnet om

Både politi og ambulansetjenesten rykket ut til åstedet med store styrker. Politiet bevæpnet seg og satte inn alt disponibelt mannskap i letingen etter gjerningsmannen og eventuelle andre involverte.

– I det vi fikk meldingen satte vi opp kontroller på sentrale knutepunkter på veiene ut av byen. Vi har også sperret av gatene rundt Bislet og Majorstua. Men så langt er det ikke meldt inn noen observasjoner av bilen, sier Barstad.

Vitner som Dagbladet har snakket med, tror det kan ha vært to eller tre personer i bilen, som trolig er av et japansk merke. Ytterligere én mann skal ha løpt fra stedet i motsatt retning av bilen.

Ønsker tips

Politiet har gått ut med signalement på én ettersøkt. Han skal være mellom 20 og 30 år gammel og iført en hvit overdel. Mannen har østasiatisk utseende og svart, langt hår som er gredd bakover.

Mann som ble skutt, ble fraktet Ullevål sykehus hvor han senere døde av skadene, ifølge politiet. Meldingen om skyteepisoden kom klokken 1.06 natt til lørdag. – Vi er meget interesserte i alle observasjoner fra området. Det kan være at folk har gjort verdifulle observasjoner uten at de har registrert alvorligheten i situasjonen, så vi oppfordrer folk til å ringe inn det de har sett eller hørt, sier Barstad.