Opprører: – Minst ti drept i skyting mot Misrata

Opprørere avfyrer en rakett fra en lastebil nær frontlinjen utenfor byen Misrata vest i Libya fredag. Minst ti mennesker er drept og 40 såret etter at regjeringsstyrker skjøt mot Misrata, sier en talsmann for opprørerne. Også fra den libyske hovedstaden Tripoli ble det meldt om flere kraftige eksplosjoner fredag, uten at det var kjent hva som forårsaket disse eller om noen ble drept. Foto: REUTERS / Zohra Bensemra / SCANPIX. Les mer Lukk

Minst ti mennesker er drept og 40 såret etter at regjeringsstyrker skjøt mot byen Misrata vest i Libya, sier en talsmann for opprørerne i landet. Også fra Tripoli meldes det om eksplosjoner.

En av nyhetsbyrået AFPs medarbeidere meldte om minst to eksplosjoner inne i den libyske hovedstaden fredag, etter at det tidligere på dagen ble hørt kraftige drønn lenger unna.

Det var ikke på det rene om noen mistet livet eller ble såret i Tripoli.

– Gaddafis styrker bombarderte Misrata i dag, både fra østsiden og fra vestsiden av byen. Minst ti sivile ble drept og mer enn 40 såret, sa opprørernes talsmann Ahmed Hassan ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les også: – Gaddafis representanter har møtt opprørere i Oslo

En annen opprørstalsmann sa fredag at det ikke er snakk om å la Muammar Gaddafi fortsette ved makten i Tripoli.

– Gaddafi må gå av, og hvis noen på opprørernes side forhandler med ham, vil de straks bli arrestert, framholdt den ikke navngitte talsmannen.

Uttalelsen kom samtidig som det ble kjent at partene i konflikten i Libya skal ha hatt samtaler i Oslo og andre byer. Den russiske utsendingen Mikhail Margelov sier at det er opprettet direkte kontakt mellom regimet i Tripoli og opprørernes ledere i byen Benghazi.

Les flere nyheter her