Ny trepoenger for gjerrige Tromsø

Mostafa Abdellaoue ble matchvinner i Tromsøs 1-0-seier over Lillestrøm. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix) Les mer Lukk

På tross av en sjanserik kamp stengte Tromsø igjen bakover mot Lillestrøm og økte serieledelsen i eliteserien med 1-0 på hjemmebane torsdag.

Med tre nye poeng og Strømsgodset-tap for Molde, er Tromsø serieleder med to poengs margin. Laget har sluppet inn klart færrest mål (7) i eliteserien, og fikk målet de trengte på en ineffektiv kveld for begge lag.

Vertene startet best og hadde det spillemessige overtaket på Alfheim torsdag kveld. Etter et par halvsjanser var det Mostafa Abdellaoue som først fikk nettkjenning etter en halvtime.

Les også: Moldskred senket gamleklubben

En uheldig berøring av Lillestrøms Pål Steffen Andresen gjorde at et innlegg gikk rett i beina på «Mos», som takket for sjansen ved å klinke ballen via stolpen og inn.

Ujah-sjanser

Mot slutten av omgangen fikk LSK-spiss Anthony Ujah et par store sjanser, men Marcus Sahlman hang med på notene. Dermed gikk vertene til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Ujah var het også etter pause, men manglet den nødvendige presisjonen i avslutningene. Bedre gikk det ikke for Tromsøs Ruben Yttergård Jensen og Sigurd Rushfeldt, som var uheldige og udyktige da de brente sjanser etter en knapp times spill.

Stolpeskudd

Nærmest mål etter hvilen var gjestenes Nicolay Solberg. 19-åringen dunket til fra 16 meter etter 71 minutter, men ballen gikk i stolpen.

Også Tromsø hadde store muligheter mot slutten av kampen, men ingen av lagene maktet å få ballen over linjen.

Tromsø leder eliteserien med 22 poeng etter 10 kamper, mens Molde har 20 poeng og én kamp mer spilt. Like bak følger Strømsgodset med 19 poeng på 10 kamper.

Les flere nyheter her